Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ο ΙΟΠ “αγίασε” τα νερά και τίμησε τους αθλητές του (pics)

Ο ΙΟΠ “αγίασε” τα νερά και τίμησε τους αθλητές του (pics)

Άρρηκτα συνδεδεμένη η ιστιοπλοΐα με το υγρό στοιχείο και οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι σε όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Στο Μικρολίμανο, την αποκαλούμενη “πρωτεύουσα” της ελληνικής ιστιοπλοΐας”, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ελλάδος γιόρτασε με λαμπρότητα τη γιορτή των Φώτων και βράβευσε τους αθλητές του, οι οποίοι διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε, όπως και τους υποστηρικτές του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναγόρευση σε επίτιμα μέλη του Ομίλου του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου και των Ολυμπιονικών μας, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή. «Πρόκειται για τρεις ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική ιστιοπλοΐα και, γενικότερα, στον ελληνικό αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου

Άνθρωπος του πόλο ο Σπύρος Καπράλος, αγαπάει γενικότερα τον αθλητισμό, αλλά, ίσως, έχει μία μεγαλύτερη αδυναμία στα αθλήματα των υδάτων. «Εύχομαι σε όλους τους αθλητές μία καλή χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και, εμείς, ως Ολυμπιακή Επιτροπή, θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΙΟΠ για τη δουλειά που κάνουν, η οποία φαίνεται μέσα από τις διακρίσεις των αθλητών τους», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής ο ΙΟΠ βράβευσε όλα τα «παιδιά» του που χάρισαν στιγμές χαράς με τις διακρίσεις τους σε διεθνείς και ελληνικούς αγώνες. Τιμήθηκαν οι αθλητές Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής (470), Βασιλεία Καραχάλιου (Λέιζερ Ράντιαλ), Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, Δήμητρα Παγίδα – Αλίνα Στρατηγίου, Κατερίνα Ταβουλάρη – Νικολέτα Παπαγεωργίου, Ορέστης Μπάτσης – Βασίλης Γουργιώτης , Νικόλαος Μπρλάκης – Ιωάννης Κρητικός (470), Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου, Νικόλαος Γιωτόπουλος – Πέτρος Μαμουνής, Βησσαρίων Παππάς (ΝΟ Ραφήνας) – Γεώργιος Δρόσος (420), Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης, Σίμος Μιχαλόπουλος (Όπτμιστ), Στέλιος Σωτηρίου – Δημήτρης Μπενάκης (49er), Θεόδωρος Τσαραμύρσης (Λέιζερ Στάνταρ), Νικόλας Πατεράκης (2,4mR), καθώς και τα πληρώματα των σκαφών που διακρίθηκαν σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης (Black Jack, Ποσειδών).

Το περισσότερο χειροκρότημα απέσπασαν οι βραβεύσεις των προπονητών, καθώς πρόκειται για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες των αθλητών και, μέχρι να έρθουν αυτές, αγωνιούν περισσότερο και από τους πρωταγωνιστές. Τιμήθηκαν οι Γιώργος Ξύπας, Παναγιώτα Κρητικού, Ισίδωρος Δαρζέντας, Tamas Eszes, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Ηλίας Μυλωνάς, Γεράσιμος Ωρολογάς, Αθανάσιος Παχούμας, Άκης Τσαρούχης, Δημήτρης Μεγαρίτης, Ειρήνη Δήμου, Ερμίνα Μπάτση.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, επίσης, τίμησε τους χορηγούς του, αλλά και δημοσιογράφους που βοηθάνε στην προβολή της ιστιοπλοΐας (Αριστέα Δερβένη, Δέσποινα Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γερολυμάτος, Μηνάς Τσαμόπουλος, Δήμος Μπουλούκος, Σπυριδούλα Σπανέα).         

Στην εκδήλωση του ΙΟΠ παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι Ομίλων, η χρυσή Ολυμπιονίκης, Αιμιλία Τσουλφά κ.α.      

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Μικρολίμανο υπήρξε ένας τολμηρός κολυμβητής που βούτηξε στα νερά για να τον πιάσει. Αυτός ήταν ο Μάρκος Σώζος Σουβαλτζής, γιος του Πλωτάρχη, Δημήτρη Σουβαλτζή. Ο Πλωτάρχης είναι γνωστός για την αγάπη του στην ιστιοπλοΐα και έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις στη διοργάνωση του «Ράλλυ Αιγαίου».

Ο μικρός Σουβαλτζής

Φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος