Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ «Λυκάκια» με συλλογή βραβείων (vid & pics)

«Λυκάκια» με συλλογή βραβείων (vid & pics)

Με νιάτα και ομορφιά γέμισε σήμερα το πρωί το ισόγειο του υπουργείου Παιδείας, όπου στεγάζεται και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Εξήντα δύο κορίτσια από 12 έως 22 ετών με γαλλικές κοτσίδες στα μαλλιά και μπλε φόρμες έδωσαν ζωντάνια και ελπίδα σε έναν χώρο που έχει άμεση σχέση με αυτά που εκπροσωπούν: την παιδεία και τον αθλητισμό. Οι υπάλληλοι των υπουργείων έκπληκτοι ρωτούσαν ποιες είναι. Κάποιοι άλλοι τις ήξεραν… «Α, είστε τα «Λυκάκια» που διακριθήκατε στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια κορίτσια».

Ναι, ήταν οι «Λύκαινες», τα κορίτσια που αθλούνται στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων, οι οποίες όπως δήλωσε σήμερα η προπονήτρια τους κ. Ολυμπία Δραγούνη, κατάφεραν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ύστερα από την θριαμβευτική τους εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου κατέκτησαν το βραβείο «Μπρούνο Γκράντι, αναδείχθηκαν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία γυμναστικής ως η καλύτερη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου. Γι΄αυτό και η παρουσία τους στο αμφιθέατρο του υπουργείου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλησε να τις γνωρίσει και να τις τιμήσει.

Τα κορίτσια αυτά, ηλικίας 12 – 20+, κατάφεραν να κερδίσουν ανάμεσα σε 23 χώρες και 147 ομάδες την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πρωταθλήτριες, στο σύνολο 62, συγκίνησαν και κέρδισαν τους θεατές στο κλειστό γήπεδο της Νορβηγίας με την φαντασμαγορική τους εμφάνιση, ενώ τα θετικά σχόλια δεν έλειψαν και από τις αντίπαλες ομάδες, καθώς τα ‘’λυκάκια’’ της κ. Δραγούνη “‘εκλεψαν την παράσταση».

Ερχόμενα τα κορίτσια στην Ελλάδα με τίτλο της καλύτερης ομάδας, με το βραβείο στα χέρια αλλά και με την ψυχή γεμάτη ηθική ικανοποίηση και εθνική υπερηφάνεια, δεν εξέλαβαν την ανάλογη υποδοχή ούτε από τους αρμόδιους φορείς ούτε από τα ΜΜΕ. Η αδικία αυτή όμως έπρεπε να αποκατασταθεί. Έτσι, οι ’’ χρυσές λύκαινες’’ βραβεύτηκαν σήμερα το μεσημέρι ,13:00 π.μ , στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο Μαρούσι, από τον υφυπουργό Πολιτισμού και  Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, για την νίκη τους στην Ευρώπη.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης με πολύ τρυφερά λόγια για την νικήτρια ομάδα, και εξέφρασε την εθνική του  περηφάνια, που η χώρα μας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μία φορά στους αθλητικούς στίβους, αυτή τη φορά χάρη στα κορίτσια με τις ωραίες γαλλικές κοτσίδες.

«Το έχω ξαναπεί, ο λαός, αυτός, έχει ένα έμφυτο ταλέντο στον αθλητισμό, επομένως δεν μας κάνει εντύπωση. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει ότι είμαστε γεμάτοι από επιτυχίες, πράγμα που δείχνει ότι έχουμε αρχίσει και προσαρμοζόμαστε στις πολύ δύσκολες εποχές. Καταφέρνουμε και στεκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και κρατάμε την σημαία της χώρας ψηλά. Αυτά τα παιδιά που αθλούνται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι η αλήθεια, μας δίνουν δύναμη, μας κάνουν περήφανους, και δείχνουν και στο εξωτερικό , ότι η χώρα είναι εδώ, ότι η χώρα αντέχει και προχωράει», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης στο welovesports.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε ανοικτό ένα… παράθυρο ελπίδας για την επαγγελματική αποκατάσταση των κοριτσιών: «Γνωρίζω το θέμα που υπάρχει, έτσι κι αλλιώς στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου θα δούμε την συνολική αναμόρφωση του πλαισίου. Πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, με δεδομένο πλέον το ό,τι η υλική βοήθεια είναι περιορισμένη, τουλάχιστον να μπορέσουμε να τους δώσουμε κάποια βοήθεια για την μετέπειτα ζωή του, Να τους δώσουμε κι ένα κίνητρο για να μπορέσουν να μείνουν στον αθλητισμό. Πρόκειται για προβλήματα σύνθετα κι έχουν γίνει ακόμα πιο σύνθετα τον τελευταίο καιρό, αλλά δουλεύουμε να βρούμε λύσεις.”

 

Δείτε αποσπάσματα από τη βράβευση