Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Διεκδικεί μετάλλιο ο Μιτάκης

Διεκδικεί μετάλλιο ο Μιτάκης

Στην κούρσα των μεταλλίων προκρίθηκε ο Γιάννης Μιτάκης, στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαϊάμι. Ο Έλληνας πρωταθλητής πλασαρίστηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με 52 β.π. και με μία καλή κούρσα και λίγη τύχη, αύριο (28/1), μπορεί να φέρει στην Ελλάδα ένα μετάλλιο

Η, μέχρι τώρα, εμφάνιση του πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος ήταν εκπληκτική. Σε έναν αγώνα καθαρά αναγνωριστικό, ο Γιάννης Μιτάκης έφερε 8, 3, 1, (10) 10, 6, 10, 8, 6 απέναντι στους κορυφαίους του κόσμου και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, σε ότι αφορά τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο ιστιοπλόος προπονείται με την υποστήριξη του Θοδωρή Πολυχρονίδη.

Το χρυσό μετάλλιο, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα το χάσει ο Βρετανός Τζιλ Σκοτ (17 β.π.), αλλά οι υπόλοιπες θέσεις είναι… διαπραγματεύσιμες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τούρκος Αλικάν Καϊνάρ με 36 β.π. και στην τρίτη ο Αμερικανός Κέιλεμπ Πέιν με 39 β.π.