Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Πέμπτος στο Μαϊάμι ο Μιτάκης

Πέμπτος στο Μαϊάμι ο Μιτάκης

Δεν τα κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο της κατηγορίας των Φινν ο Γιάννης Μιτάκης. Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος διεκδίκησε με εντυπωσιακό πείσμα το μετάλλιο και, μάλιστα, αγωνίστηκε με αρκετό ρίσκο. Τελικά πλασαρίστηκε στην 5η θέση της γενικής βαθμολογίας.

Ο αγώνας ήταν ένας από τους καλύτερους που έχουν διεξαχθεί σε αυτή την κατηγορία. Πραγματικά, μία “μάχη” ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της κλάσης. Ο αέρας είχε πολλές αλλαγές, αλλά και μία σωστή ένταση ανάλογη του επιπέδου αυτής της κατηγορίας. Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα από το διαδίκτυο κατάλαβαν πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι να συγκαταλέγεσαι στους δέκα κορυφαίους φινίστες του κόσμου. Κάθε “τράβηγμα” του πανιού στις ανοικτές πλεύσεις αναλογεί σε 50 κιλά βάρος.

Ο Γιάννης Μιτάκης από την εκκίνηση και για το πρώτο μισό της κούρσας προσπάθησε να διεκδικήσει -και είχε βρεθεί κοντά- το μετάλλιο της 3ης θέσης. Μετά τα δεύτερα όρτσα, όταν είδε ότι έμενε έξω από τα μετάλλια αποφάσισε να ρισκάρει κάτι το οποίο δε του βγήκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 5η θέση της κούρσας και της γενικής.