Home / ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / Τι τριάντα, τι σαράντα, τι…..πενήντα!

Τι τριάντα, τι σαράντα, τι…..πενήντα!

Μ ερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, ο οποίος δεν είναι ικανός να τους εμποδίσει να καταφέρνουν αυτά που θέλουν και να βγουν νικητές σε κάθε μάχη. Στην περίπτωση του Γιάννη Λεώδη, αθλητή στο body building (=σωματοδόμισης), αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται, καθώς ο ίδιος είναι πενήντα χρονών… κι  όμως θα τον ζήλευαν και εικοσάρηδες. Ο Γιάννης Λεώδης έχει βγάλει εδώ και πέντε χρόνια ασπροπρόσωπη τη χώρα μας στον χώρο του διεθνούς αθλητισμού, καθώς έχει στο ενεργητικό του δέκα έξι νίκες!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Γιάννης Λεώδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, την δεκαετία του ’80 με το ποδόσφαιρο. Έτσι είχε πολύ καλή σχέση με την γυμναστική και πρόσεχε πολύ και την διατροφή του. Λίγα χρόνια αργότερα, στην ηλικία των είκοσι περίπου, μπαίνει στη ζωή του τo body building. Από εκείνη τη στιγμή έως σήμερα δεν έχει αποχωριστεί ποτέ την αγαπημένη του συνήθεια τη γυμναστική, κυρίως με βάρη, ενώ έκανε την υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής. Σε όλα αυτά των βοήθησε και τον στήριξε πολύ η οικογένειά του, και ιδιαίτερα ο φύλακας άγγελος του, η σύζυγος του Έμυ, η οποία του έχει χαρίσει δύο υπέροχα παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Μαρία. Ο άνθρωπος που τον παρακίνησε και τον βοήθησε οικονομικά να ασχοληθεί με το αγωνιστικό κομμάτι του body building, είναι ο γαμπρός του και άντρας της αδερφής του, ο οποίος μάλιστα έχει το τεχνικό γραφείο στο οποίο εργάζεται. Ο άνθρωπος αυτός τον στήριξε οικονομικά στους πρώτους του αγώνες, καθώς δεν υπήρχε χορηγός για να του καλύψει τα έξοδα συμμετοχής στον αγώνα αλλά και του ταξιδιού του για το παγκόσμιο και έγινε ο κινητήριος μοχλός που τον οδήγησε… στην κορυφή.

Μιλώντας για το άθλημα, στου οποίου τον βωμό έχει κάνει πολλές θυσίες για να καταφέρει όσα κατάφερε , ο κ. Λεώδης ανέφερε τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε καθώς και τις πικρίες που του έδωσε το άθλημα αυτό. Η διατροφή την οποία ακολουθεί στη ζωή του ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ κατά την προετοιμασία του για αγώνες λέει και το νερό… νεράκι, αφού είκοσι τέσσερις ώρες πριν τον αγώνα δεν πρέπει να καταναλώσει ούτε νερό. Μαζί του «δίνει αγώνες» και η σύζυγός του καθώς είναι εκείνη που κάθε μέρα του ετοιμάζει τα γεύματά του. Η διατροφή του περιλαμβάνει φιλέτο κοτόπουλο, μπακαλιάρο, ασπράδια αυγού, ρύζι, πατάτες, μοσχάρι, μπρόκολο και αγγούρι. Όπως αποκάλυψε, δέκα μέρες πριν τον αγώνα ελαττώνονται τα αυγά, ενώ το κάπνισμα σταματάει την τρίτη εβδομάδα πριν τον αγώνα. Τα  συμπληρώματα διατροφής όπως πρωτεΐνη, αμινοξέα και βιταμίνες δεν λείπουν από το μενού, καθώς οι ώρες προπονήσεις είναι σκληρές και μόνο η διατροφή δεν βοηθάει.  Σύμμαχος του και βοηθός του σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι ο Βασίλης Βραχνάς, μόλις είκοσι έξι ετών, ο οποίος έχει αναλάβει το διατροφικό κομμάτι, καθώς είναι συνηθισμένο αθλητές ή πρώην αθλητές να προπονούν τους διαγωνιζόμενους .

Η μόνη πικρία του στο άθλημα αυτό είναι ότι χρειάζεται η ύπαρξη και η στήριξη χορηγού καθώς τα έξοδα είναι πολλά για την προετοιμασία όταν δεν είσαι επαγγελματίας, «Δεν μπορώ να μην εργάζομαι με συνέπεια να μην ξεκουράζομαι όσο θα έπρεπε για τους αγώνες, αφού το ερασιτεχνικό κομμάτι του αθλήματος αυτού δεν μπορεί να διασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση». Παρ’ όλες τις δυσκολίες ο Γιάννης  Λεώδης έχει καταφέρει ασύλληπτες νίκες κάνοντας περήφανη τόσο την οικογένεια του όσο και τους θαυμαστές του αθλήματος αυτού.

Η αγωνιστική του πορεία έως τώρα είναι αξιοθαύμαστη αν αναλογιστεί κανείς πως την πρώτη του νίκη κατακτώντας την πρώτη θέση το 2013 στην κατηγορία Mr Master +40 , είχε προετοιμαστεί μόλις σαράντα πέντε μέρες!

Έως σήμερα ο Γιάννης Λεώδης έχει τις εξής διακρίσεις:

2013 WABBA-ΠΕΣΔ Mr. Οδύσσεια, 1ος (Masters)

2013 WABBA World Championships, 6ος (Masters +40)

2014 Mr. Κρήτη, 1ος (Masters)

2014 WABBA-ΠΕΣΔ Mr. Hellas, 4ος (Masters)

2014 WABBA World Championships, 6ος (Masters +40)

2014 NAC Πανελλήνιο Κύπελλο, 1ος (Body Athletic +40)

2014 NAC Mr. Universe, 1ος (Athletic 2)

2015 NAC Mr. Hellas, 1ος (Masters)

2015 NAC World Championships, 8ος (Masters +40)

2016 IFBB-ΕΟΣΔ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 3ος (Masters +40)

2016 WFF Mediterranean Championships, 1ος (Athletic)

2017 NABBA-WFF Κύπελλο, 1ος (Overall/Masters +40)

2017 NAC Hellas Κύπελλο, 1ος (Overall/Masters +40)

2017 NAC Mr. Universe, 4ος (Masters +40)

Ο αμέσως επόμενος στόχος του είναι για τον Νοέμβριο του 2018 όπου μπαίνοντας και επίσημα στην ηλικία των πενήντα ετών θα διαγωνισθεί για την κατηγορία Mr Master + 50.

error: Content is protected !!