Ο Ναδάλ επέστρεψε στους προημιτελικούς του Μπρίσμπεϊν, προειδοποιώντας μετά από επίσκεψη στην τουαλέτα

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Ναδάλ κερδίζει επίσης τον δεύτερο αγώνα στην επιστροφή στο Μπρίσμπεϊν

Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στα προημιτελικά του τουρνουά ATP στο Μπρίσμπεϊν. Σε αντάλλαγμα για τοπικός ήρωας Ο Jason Kubler, γεννημένος στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, νίκησε τον Ισπανό με 6-1, 6-2 μιάμιση εβδομάδα πριν από το Australian Open.

Ο Ναδάλ έκανε την επιστροφή του την Τρίτη μετά από σχεδόν έναν χρόνο τραυματισμών και στη συνέχεια πέρασε αρκετά δύσκολα με τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ. Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο δεν έχασε χρόνο απέναντι στον Kubler από την αρχή.

Σε χρόνο μηδέν, ο Ναδάλ είχε πάρει το πρώτο του μπρέικ και ήταν 3-0. Ο Kubler, ο νούμερο 63 στον κόσμο, φαινόταν τότε να κέρδισε το δικό του παιχνίδι, αλλά μετά από μερικά deues, ο Nadal κέρδισε και τον τέταρτο αγώνα με ένα όμορφο backhand smash.

Αφού ο Kubler είχε υποβληθεί σε θεραπεία για ένα επώδυνο χέρι στο 5-0, κατάφερε τελικά να κερδίσει το πρώτο του παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο Αυστραλός φάνηκε να προχωρά, έχοντας προβάδισμα 40-0 στο παιχνίδι του Ναδάλ, αλλά στη συνέχεια έδειξε ότι είχε ακόμα το ατελείωτο μαχητικό του πνεύμα.

Ο Ισπανός πέτυχε πέντε σερί πόντους και τελείωσε με στυλ το πρώτο σετ.

Επίσκεψη στην τουαλέτα

Οι θεατές χρειάστηκε να περιμένουν λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο σετ, γιατί ο Κούμπλερ έπρεπε να υποβληθεί ξανά σε θεραπεία και ο Ναδάλ άργησε λίγο να επισκεφτεί την τουαλέτα. Αυτό κέρδισε στον Ισπανό μια προειδοποίηση, την οποία έλαβε γελώντας.

Στη συνέχεια είπε: “Είναι πολύ βουλωμένο εδώ στο Μπρίσμπεϊν, έπρεπε να αλλάξω εντελώς. Όταν επέστρεψα άκουσα ότι άργησα τέσσερα δευτερόλεπτα. Ξέρω, είμαι αργός”.

Ο Ναδάλ έσπασε τον Κούμπλερ στην αγάπη και στη συνέχεια διεύρυνε σταθερά το προβάδισμά του. Στο 3-1 υπέρ του Ναδάλ, ο Ισπανός καθάρισε άλλο ένα break point και όταν έσπασε ξανά τον Kubler με 4-2, η αντίσταση του Αυστραλού τελικά έσπασε.

Στο δεύτερο match point του, ο Nadal ολοκλήρωσε στη συνέχεια τον αγώνα με έναν σφιχτό νικητή backhand.

Ο Thompson πέρασε μετά την περπάτημα

Ο Ναδάλ θα συναντήσει έναν άλλο Αυστραλό στα προημιτελικά. Ο Τζόρνταν Τόμσον, ο νούμερο 58 στον κόσμο, δεν χρειάστηκε να παίξει με τον τέταρτο φύλο Ούγκο Χάμπερτ. Ο Γάλλος αποχώρησε λόγω πυρετού και στομαχικών παραπόνων.

«Δεν μπορούσε να καταπιεί τίποτα στο πρωινό», είπε ο προπονητής του Jérémy Chardy. «Δεν μπορεί να φάει για δύο μέρες και μάλλον είναι αφυδατωμένος, δεν θέλουμε να τραυματιστεί».