Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ «Όλα καλά και με τον σύλλογό μου και με την κ. Φατέεβα»

«Όλα καλά και με τον σύλλογό μου και με την κ. Φατέεβα»

Η Ελένη Κελαϊδίτη είναι ένα πολύ ταλαντούχο κορίτσι συγκαταλέγεται στην ελίτ των αθλητριών της ρυθμικής γυμναστικής. Ασχολείται με το άθλημα από την ηλικία των έξι ετών και έχει στο ενεργητικό πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτή τη χρονιά, όμως, δεν την είδαμε να αγωνίζεται και να εντυπωσιάζει ούτε στο Κύπελλο “Αφροδίτη”, ούτε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έτσι, την αναζητήσαμε για να μάθουμε τον λόγο.

Η 18χρονη αθλήτρια επέστρεψε ξανά στις προπονήσεις, έπειτα από απουσία αρκετού καιρού για προσωπικούς λόγους και μίλησε στο welovesports για την προετοιμασία της ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουνίου στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας, αλλά και για την προπονήτριά της κ. Μαρίνα Φατέεβα, με την οποία όπως μας λέει η ίδια έχουν πολύ καλή σχέση.

Πως προέκυψε η σχέση σου με τη ρυθμική γυμναστική;

Είμαι 18 ετών. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη ρυθμική γυμναστική από την ηλικία των έξι ετών. Η επιλογή της ρυθμικής έγινε από τους γονείς μου, διότι ήμουν πολύ μικρή ακόμα. Στη συνέχεια, την αγάπησα και πέτυχα πολλές διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, έχω λάβει μέρος και σε πολλούς διεθνής αγώνες και συνεχίζω με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Αν ναι πώς σου αρέσει να τον αξιοποιείς;

Ελεύθερος χρόνος συνήθως δεν υπάρχει καθόλου, εκτός από λίγες ώρες τις Κυριακές τις οποίες τις αξιοποιώ διαβάζοντας.

Έχεις λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες. Ποιος ήταν για εσένα ο πιο σημαντικός και ποιον θα ήθελες να ξεχάσεις;

Έχω λάβει μέρος και σε αρκετούς αγώνες μέχρι και σήμερα, όμως ο πιο σημαντικός ήταν το Ευρωπαϊκό πέρσι, στο οποίο τερμάτισα στην 8η θέση. Από την άλλη δεν υπάρχει κάποιος αγώνας που θα ήθελα να ξεχάσω.

Πώς βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα στον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής;

Τα πράγματα δεν είναι ότι καλύτερο εδώ στην Ελλάδα στο χώρο ρυθμικής, διότι δεν υπάρχουν ούτε οι κατάλληλες εγκαταστάσεις, ούτε οι κατάλληλες συνθήκες για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Για να έχουμε διακρίσεις πρέπει να βελτιωθούν οι χώροι προπονήσεων.

Είσαι η κορυφαία αθλήτρια της ρυθμικής στη χώρα μας, όμως δεν έλαβες μέρος στο πανελλήνιο. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος;

Είχα σταματήσει για λίγο καιρό τις προπονήσεις και δεν πρόλαβα να ξανά μπω σε κανονικούς ρυθμούς. Οι λόγοι που είχα σταματήσει ήταν προσωπικοί.

Δεν έλαβες , όμως,μέρος ούτε στο τουρνουά “Αφροδίτη”, το οποίο θεωρείται κορωνίδα του αθλήματος στη χώρα μας…

Δεν έλαβα μέρος ούτε στο συγκεκριμένο, επίσης, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η προετοιμασία μου.

Ποιοι είναι εφετινοί σου στόχοι;

Ο βασικός μου στόχος για εφέτος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι στις αρχές του Ιουνίου στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας. Το μεγάλο όνειρο, όμως, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στο πανελλήνιο οι δύο αδερφές από τη Θεσσαλονίκη (Δερβίση) είχαν πολύ καλή παρουσία και έδειξαν ότι μπορούν να αφήσουν το στίγμα τους στο άθλημα. Σε τρομάζει αυτό;

Παρόλο που οι δύο αδερφές από τη Θεσσαλονίκη είχαν πολύ καλή παρουσία, εμένα δε με τρομάζει αυτό.

Είχες αλλάξει σωματείο και έπειτα γύρισες ξανά στο παλιό. Για ποιο λόγο έγινε αυτό και τι αντίκτυπο έχει στην εφετινή σου αποχή από τους αγώνες;

Η αθλήτρια δε θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση

Παρόλο που έχουμε πολύ καλές αθλήτριες δεν υπάρχουν διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει αυτό;

Η διάκριση σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με τις δυνατότητες του παιδιού και της προπονήτριας του.

Είχε ακουστεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τον σύλλογό σου και την προπονήτριά σου. Είναι όλα καλά;

Είναι όλα καλά και με τον σύλλογό μου και με την προπονήτριά μου.

Προπονείσαι ακόμα με την κ. Μαρίνα Φατέεβα, διότι υπάρχουν πληροφορίες ότι παρόλο που είχατε άριστη σχέση μέχρι πέρσι, εφέτος δεν είστε μαζί;

Είμαστε μια χαρά με την προπονήτριά μου, κ. Μαρίνα Φατέεβα.

Photo Credits:  Άγγελος Αγγελιδάκης