Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ «Έσπασε» το κοντέρ των ρεκόρ η Δήμητρα Κόρρη

«Έσπασε» το κοντέρ των ρεκόρ η Δήμητρα Κόρρη

Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε από την Δήμητρα Κόρρη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνίδα αθλήτρια του συλλόγου ΤΑΡΑΝΔΟΣ, προσπέρασε τους 100 πόντους μαζεύοντας 105,06 στη συνολική βαθμολογία. Από κοντά ήταν και η συναθλήτριά της Ελισάβετ Βούλγαρη (από τον σύλλογο HUSKIES) η οποία συγκέντρωσε 94,74 βαθμούς.

Η Δήμητρα Κόρρη θεωρείται από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ελλάδα στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Άρχισε πατινάζ σε ηλικία έξι ετών και από τα 14 ασχολείται με το αγωνιστικό. Και πέρσι είχε ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου, ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας με επιτυχία σε διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης, ασχολείται με το πατινάζ ταχύτητας και έχει πετύχει ρεκόρ σε 500, 1000 και 1500 μ.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι μικρές Στέλλα Μακρή από τους ΑΒΑΝΤΕΣ με 40.26 βαθμούς και Αγάπη Πετροπουλέα από την ΤΡΙΑΙΝΑ με 35,24. Άλλη μια ευχάριστη παρουσία, ήταν εκείνη του νεαρού Άγγελου Εμμανουήλ με βαθμολογία 24,68. Στο Οpen, η Δέσποινα Γονιδάκη του ΦΟΙΝΙΚΑ ως πρώτη συγκέντρωσε 23,62 βαθμούς. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ντανιέλα Υψαρίδη με 65,74 βαθμούς.

Στο τρίτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ συμμετείχαν συνολικά 39 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 8 κατηγορίες.

Η αξιολόγησή τους κρίθηκε από την ΕΟΧΑ και συμμετείχαν επτά διεθνείς κριτές, εκ των οποίων οι δύο, ήταν Έλληνες.