Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Από το Μπακού «εισιτήριο» για Μινσκ η Κασάπογλου

Από το Μπακού «εισιτήριο» για Μινσκ η Κασάπογλου

Η καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο του Μπακού έδωσε στη Λίλα Κασάπογλου το «εισιτήριο» για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» στο ατομικό γυναικών, χάρη στην επιτυχημένη εμφάνισή της .

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πλασαρίστηκε στο ευρωπαϊκό στη 13η θέση, την καλύτερη της έως τώρα καριέρας της, και πήρε ένα από τα συνολικά 24 εισιτήρια για τη διοργάνωση του Μινσκ, η οποία θα γίνει τον Ιούνιο του 2019.

Με αυτή την πρόκριση έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της ελληνικής γυμναστικής που εξασφαλίζει την παρουσία της στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι αγώνες πρόκρισης στα αθλήματα της ρυθμικής (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Γουαδαλαχάρα, 1-3 Ιουνίου), της αεροβικής (παγκόσμιο πρωτάθλημα, Γκιμαράες, 1-3 Ιουνίου) και της ενόργανης γυμναστικής (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Γλασκόβη, 2-12 Αυγούστου).

Η Λίλα Κασάπογλου είχε συμμετάσχει και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, το 2015 στο Μπακού, όπου είχε έρθει 8η στο συγχρονισμένο τραμπολίνο γυναικών, ως δίδυμο με την Εύη Αγγελούση, αλλά και 12η στο ατομικό.