Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Ιστιοπλόος “ψαράς” αλίευσε ασήμι (vid)

Ιστιοπλόος “ψαράς” αλίευσε ασήμι (vid)

Και να ήθελε να περάσει απαρατήρητος, δε θα γινόταν. Με μοντέρνο κούρεμα (μισά μαλλιά ράστα και μισά κουρεμένα “με την ψιλή”) ο Αιμίλιος Μόνος ξεχώριζε στις χερσαίες εγκαταστάσεις όπου διεξήχθησαν τα όπεν Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα για την κλάση των Laser 4.7 της Πάτρας. Όταν, όμως, μπήκε στη θάλασσα ξεχώρισε για άλλο λόγο: για τις ικανότητές του στην τέχνη των ιστίων. Ο νεαρός ιστιοπλόος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ναυταθλητικών Αθλημάτων Τζιτζιφιών Καλλιθέας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας – Ρίου «Ιάσων». Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε βάθρο σε μία διεθνή διοργάνωση και, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ο μαθητής Λυκείου έχει αποδειχθεί δεινός… ψαράς διακρίσεων.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε έως τώρα, ιστιοπλοΐα πρέπει να αρχίσει κάποιος σε μικρή ηλικία. Ο Αιμίλιος Μόνος, όμως, αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Άρχισε ιστιοπλοΐα το 2013 και δύο χρόνια αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Όπτιμιστ, που διεξήχθη στην Αγγλία, ενώ ήταν 3ος στο όπεν, σε μία διοργάνωση όπου έπαιρναν μέρος 53 σκάφη.

Οι επιτυχίες, όμως, δε σταμάτησαν εκεί. Το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία -16 ετών, στο Κίελο, όπου συμμετείχαν 260 αθλητές από 39 χώρες. Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό της Πάτρας αποτελεί, απλά, τη συνέχεια της συλλογής του. Φυσικά, έχει πρωταγωνιστήσει και σε Βαλκανικούς Αγώνες.

Ο νεαρός αθλητής, όμως, δεν ήταν ευχαριστημένος από το ασημένιο μετάλλιο διότι ήθελε να συνεχίσει τη συλλογή του στο ίδιο χρώμα, δηλαδή το χρυσό, αλλά ένα πρόβλημα στη μέση (λουμπάγκο) και οι καιρικές συνθήκες που δεν άφησαν να γίνουν άλλες κούρσες δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει την πρώτη θέση καθώς η βαθμολογική διαφορά από τον Ιταλό, Σίζαρ Μπαραμπινο, ήταν μικρή. «Ο στόχος μου ήταν το χρυσό. Δεν πειράζει συνεχίζουμε. Θα πάρω μέρος στο παγκόσμιο Laser 4.7, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Πολωνία και μετά θα συνεχίσω στα Radial και θα αγωνιστώ τον Αύγουστο, στο Κίελο», δήλωσε στο welovesports.

Ο αθλητής του ΣΕΑΝΑΤΚ προσπαθεί να διακρίνεται τόσο στην ιστιοπλοΐα, όσο και στο σχολείο. Με χορηγούς του γονείς του προχωράει βήμα – βήμα και τοποθετεί τα όνειρα του σε κάθε διοργάνωση και πιο ψηλά.

Ας δούμε ένα video από τη διοργάνωση της Πάτρας: