Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Το Ίδρυμα Λεβέντη στηρίζει τον αθλητισμό μας

Το Ίδρυμα Λεβέντη στηρίζει τον αθλητισμό μας

Τρεις φορείς, το Ίδρυμα «Α. Γ. Λεβέντη», η Ελληνική Πρωτοβουλία και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτσης» ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να στηρίξουν τον ελληνικό και τον κυπριακό αθλητισμό. Μοίρασαν συνολικά 41 υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2017. 

Κεντρικός ομιλητής της Τελετής Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας ήταν ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία στον αθλητισμό, μοιράστηκε την δική του δύσκολη διαδρομή, αλλά και τις σκέψεις του για το σημαίνει να είσαι νικητής, τι χρειάζεται για να κρατήσεις την πίστη στον εαυτό σου αλλά και να πράξεις το σωστό ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή – και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος, ο οποίος εξήρε την αφοσίωση των αθλητών και τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην στήριξη της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Χάρης Γ. Δαυίδ, αναφέρθηκε στην διαχρονική δέσμευση του Ιδρύματος για την προαγωγή του αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα υποτροφιών που μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής, αλλά και στην νέα συνεργασία των τριών ιδρυμάτων που στηρίζει έμπρακτα την αριστεία.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων,  οι Ολυμπιονίκες μας, Σοφία Μπεκατώρου, Λευτέρης Πετρούνιας, Παύλος Καγιαλής και Δημοσθένης Ταμπάκος,

Από το 1999 και για 19 χρόνια, το Πρόγραμμα Αθλητικών Υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στηρίζει εκείνους που προπονούνται σκληρά, συχνά σε μη ευνοϊκές συνθήκες, για να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στους επερχόμενους κάθε φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Έως σήμερα, έχει προσφέρει περισσότερες από 450 ετήσιες υποτροφίες.