Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στα Άνω Λιόσια «χτυπάει» η καρδιά του ταέ κβον ντο

Στα Άνω Λιόσια «χτυπάει» η καρδιά του ταέ κβον ντο

Με τη συμμετοχή 2.500 αθλητών και αθλητριών θ αρχίσει αύριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων το 3rd World Taekwondo President’s Cup-European Region. Οι 1.412 αγωνιζόμενοι θα είναι άνδρες και οι 1.088 γυναίκες.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου και θα εκπροσωπηθούν 63 χώρες (κι από τις πέντε ηπείρους) και 586 σωματεία απ` όλον τον κόσμο. Είναι βαθμολογούμενο και η συγκομιδή βαθμών «μετράει» για το «Τόκιο 2020», στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών (κατηγορίας G2), ενώ το έξτρα κίνητρο για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που θα λάβουν μέρος είναι η απευθείας πρόκριση στα ηπειρωτικά πρωταθλήματα τους. Στις κατηγορίες των παίδων – κορασίδων θ` αγωνιστούν 740 αθλητές, στους έφηβους – νεάνιδες 795, ενώ στους άνδρες και τις γυναίκες θα λάβουν μέρος 965 αθλητές και αθλήτριες. Η Ελλάδα, στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών θα εκπροσωπηθεί από 155 αθλητές και αθλήτριες

Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, η χώρα μας είχε κατακτήσει 13 μετάλλια σε παίδες – κορασίδες, οκτώ σε έφηβους – νεάνιδες και ένα στην κατηγορία των ενηλίκων.