Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ Με “άρωμα” Ελλάδας η μασκότ της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιάδας

Με “άρωμα” Ελλάδας η μασκότ της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιάδας

 

Ελληνικής εμπνεύσεως θα είναι η μασκότ των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Αγώνων 2018, που θα διεξαχθούν στη Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, από τις 15 έως τις 28 Ιουλίου. Ο λόγος για τον DUC, τη “χαριτωμένη” κουκουβάγια (το όνομα προέρχεται από τα αρχικά του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα) που θα χαρίσει χαρά και χαμόγελα στην αθλητική διοργάνωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, η ιδέα για τον DUC προήλθε από το σύμβολο της ελληνικής μυθολογίας, τη κουκουβάγια. Οι εμπνευστές της μασκότ θεωρούν, ότι το αγαπημένο ζώο της θεάς Αθηνάς, ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς ενσαρκώνει αρετές, όπως η σοφία, η γνώση, η οξύνοια του νου και η ευρυμάθεια, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με το αθλητικό ιδεώδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο φως για τη συγκεκριμένη μασκότ το έδωσαν μαθητές νηπιαγωγείου, καθώς κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές προτάσεις την καλύτερη ιδέα. Η πρώτη εμφάνιση του DUC έγινε στους εθνικούς πανεπιστημιακούς αγώνες της Πορτογαλίας, στο Αβέιρο. H επίσημη “πρώτη” για την “χαριτωμένη” κουκουβάγια αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι, στην ευρωπαϊκή πανεπιστημιάδα, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 4000 αθλητές σε 13 αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τένις, πινγκ- πονγκ, μπάντμιντον, ποδόσφαιρο σάλας, 3χ3 μπάσκετ, ράγκμπι, τζούντο, κωπηλασία, κανόε καγιάκ σπριντ).

 

Πηγή: Inside the games