Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Εκτόξευση του Τσιτσιπά

Εκτόξευση του Τσιτσιπά

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και στο Εστορίλ, είχαν…αντίκρυσμα όπως αναμενόταν και στην παγκόσμια κατάταξη. Ο κορυφαίος μας τενίστας φιγουράρει πλέον στο Νο 40, σύμφωνα με την ATP και την καινούρια λίστα της για το τελευταίο επταήμερο. Ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε άλμα 4 θέσεων και ανέβηκε για πρώτη φορά, στην καριέρα του, τόσο ψηλά.

Με 1.179 βαθμούς είναι ο μοναδικός 19χρονος στην ΑΤΡ που βρίσκεται στο Top 40!

Ο Στέφανος ήταν στα ημιτελικά την προηγούμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία, μόλις μια εβδομάδα μετά την παρουσία του στον τελικό του Barcelona Open. Με αυτές τις δυο φανταστικές εβδομάδες που είχε, κατάφερε να κερδίσει 23 θέσεις μέσα σε δύο εβδομάδες, αφού πριν 15 μέρες βρισκόταν στο Νο 63 της κατάταξης. Στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2018 έχει καταφέρει να κερδίσει 51 θέσεις, αφού στην αρχή της χρονιάς βρισκόταν στο Νο 91 του κόσμου!

Ο Νικ Κύργιος βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα στο Νο 23, ενώ ο Μάρκος Παγδατής είναι 81ος στον κόσμο. Κορυφαίος εξακολουθεί να είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης με 1.197 βαθμούς. Από την πλευρά της, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε δύο θέσεις και βρίσκεται στο Νο 177 του κόσμου με 333 βαθμούς ενώ, η  Σιμόνα Χάλεπ βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα στην κορυφή.