Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Δυνατές αναμετρήσεις στο “9ο Athens Trophy”

Δυνατές αναμετρήσεις στο “9ο Athens Trophy”

Με συνθήκες ιδανικές για ιστιοπλοΐα, τόσο σήμερα όσο και χθες, και δυνατές «ναυμαχίες» ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το «9ο Athens Trophy», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Και τα δύο Σαββατοκύριακα, στον Φαληρικό Όρμο, διεξήχθησαν συνολικά 11 ιστιοδρομίες και το «Bullet» με κυβερνήτη τον Νίκο Σινούρη, στο οποίο αγωνίζεται, πλέον, και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Δημήτρης Μούγιος κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι άνεμοι σήμερα ήταν νότιοι – νοτιοδυτικοί, εντάσεως έως και 17 ναυτικά μίλια, και βοήθησαν για να διεξαχθούν τρεις κούρσες, αλλά και για να απολαύσουν οι αγωνιζόμενοι τις όμορφες στιγμές της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Στη διοργάνωση πήραν μέρος και σκάφη από τη Χίο (Code Zero) και από τον Βόλο (Fairytale).

Στον αγώνα πήραν μέρος πολλοί ιστιοπλόοι που έχουν διακριθεί και στις κατηγορίες τριγώνου. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και το θέαμα ήταν τόσο εντυπωσιακό, κάτι που μόνο η ανοικτή θάλασσα μπορεί να δώσει. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε το Code Zero (Μιχάλης Μπελέγρης) και στην τρίτη το «Pega» (Δημήτρης Αλεβιζάκης).

Τα αποτελέσματα της γενικής:

 

Το Bullet:

Το Code Zero

Το Pega

 Εντυπωσιακό θέαμα:

Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης.