Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Στο πειθαρχικό η Καραχάλιου για κανονισμό χωρίς έγκριση

Στο πειθαρχικό η Καραχάλιου για κανονισμό χωρίς έγκριση

Στην πειθαρχική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρεθεί, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη, η Βασιλεία Καραχάλιου. Και, μάλιστα, θα περάσει πειθαρχικό για κανονισμό εθνικών ομάδων που, όπως αποκαλύπτει το welovesports.gr, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στερείται έγκριση νομιμότητας (φωτογραφία). Στο πλευρό της πρωταθλήτριας βρίσκονται, με δηλώσεις τους, κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι.

Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, για να έχει ισχύ ένας κανονισμός πρέπει να έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ. Και κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της Βασιλείας, όπως φαίνεται από το έγγραφο της ΓΓΑ, που έχει στη διάθεσή του το welovesports. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν δικηγόροι, από τον Μεσαίωνα δεν ισχύει αναδρομικός νόμος στο ποινικό και κατ΄ αναλογία στο Πειθαρχικό Δίκαιο, πουθενά στον κόσμο.

Τη νεαρή πρωταθλήτρια, η οποία είναι η κορυφαία στην Ελλάδα στην κατηγορία των Ράντιαλ, και συγκαταλέγεται και στις καλύτερες της Ευρώπης, την είχαν κατηγορήσει ότι 1) συμμετείχε σε επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φέροντας στο ιστίο της logo χορηγού, για τη χορηγία του οποίου δεν έχει ζητήσει την έγκριση της Ομοσπονδίας, 2) συμμετείχε σε αγώνες στην Ιαπωνία χωρίς έγκριση μετάβασης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και 3) γιατί παρά τις επανειλημμένες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις της Ομοσπονδίας, δεν παρέλαβε την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας με αποτέλεσμα στην απονομή του μεταλλίου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μη φορά το εθνόσημο.

Το ακριβές αντίγραφο από το έγγραφο της ΓΓΑ: