Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Χρυσά μετάλλια ο Κυπρόγλου και ο Κοντίδης στα ευρωπαϊκά

Χρυσά μετάλλια ο Κυπρόγλου και ο Κοντίδης στα ευρωπαϊκά

Στην υψηλότερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Παντελής Κυπρόγλου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ, που ολοκληρώθηκε στο Λα Ροσέλ της Γαλλίας. Ο νεαρός πρωταθλητής μας πρώτευσε στην κατηγορία έως 21 ετών και ήρθε 5ος στη γενική.

Ο Παντελής Κυπρόγλου από την αρχή του αγώνα βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους της κατηγορίας του και διατήρησε αυτή τη θέση μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Τα Λέιζερ Ράντιαλ αποτελούν μία μη ολυμπιακή κατηγορία στους άνδρες και πολλοί ιστιοπλόοι ασχολούνται με αυτή την κλάση πριν περάσουν στην ολυμπιακή των Στάνταρντ. Στο ευρωπαϊκό της Γαλλίας, στα Στάνταρντ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης, Παύλος Κοντίδης. Από τους εκπροσώπους της χώρας μας, ο Αντώνης Μπουγιούρης ήρθε 37ος και ο Λουκιανός Ζαμίτ 93ος.

Στις γυναίκες, στα Ράντιαλ, η Βασιλεία Καραχάλιου πλασαρίστηκε στην 21η θέση, η Αθανασία Φακίδη στην 39η, η Μαρία Βλάχου στην 53η και η Αγγελική Ριέκκα στην 63η.

  • Στη Βουλγαρία βρίσκονται οι Ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, καθώς και οι Μπόζη – Κλωναρίδου και οι Παπουτσόγλου – Ορφανός προκειμένου να προετοιμαστούν εν όψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων 470, που θα διεξαχθούν στο Μπουργκάς (16-24 Μαΐου).