Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Αλλαγές στις Ολυμπιακές Κατηγορίες της Ιστιοπλοΐας για το 2024

Αλλαγές στις Ολυμπιακές Κατηγορίες της Ιστιοπλοΐας για το 2024

Πολλές οι αλλαγές που προέκυψαν στις Ολυμπιακές Κατηγορίες της ιστιοπλοΐας, ύστερα από τη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Τα 470 θα μείνουν στο πρόγραμμα αλλά ως μικτό (ένας άνδρας, μια γυναίκα), η ιστιοσανίδα θα γίνει περισσότερο… ιπτάμενη και μπήκε στο Πρόγραμμα και το kite surf. To Finn οργανικά δεν αλλάζει και θα συμμετέχει και με άλλο σκάφος με γυναικείο πλήρωμα ως μικτή κατηγορία.

Με αυτά τα δεδομένα οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής η τελευταία φορά που θα αγωνιστούν ως ζευγάρι στα 470, σε Ολυμπιακούς, θα είναι το 2020, στο Τόκιο. Στη συνέχεια, θα πρέπει ή να “χωρίσουν” ή να πάρουν μέρος σε άλλη κατηγορία. Αυτές, όμως, που θα επηρεάσει περισσότερο θα είναι τις Μπόζη – Κλωναρίδου, οι οποίες είναι μικρές ηλικιακά και βρίσκονται σε ανοδική πορεία ως ζευγάρι. Μετά το 2020 θα πρέπει να βρουν άλλους παρτενέρ. Σε ότι αφορά τα 470 πρόκειται ασφαλώς για ένα μεγάλο πλήγμα για τη χώρα μας, που “παραδοσιακά” διαθέτει καλά πληρώματα σε αυτή την κλάση.

Σε ότι αφορά την κατηγορία RSX θα αλλάξει ο εξοπλισμός. Η Ελλάδα στην ιστιοσανίδα διαθέτει αξιόλογη νέα γενιά, η οποία θα προλάβει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ο λόγος που γίνονται αυτές οι αλλαγές είναι η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να εξισωθεί ο αριθμός γυναικών και ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Hyères, France © Richard Langdon/Sailing Energy/World Sailing