Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Θλιβερός επίλογος στο πόλο γυναικών

Θλιβερός επίλογος στο πόλο γυναικών

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο πόλο γυναικών, σε μια χρονιά, που -όπως τόνισε ο προπονητής του, Χάρης Παυλίδης– αφήνει γλυκόπικρη γεύση, καθότι, ναι μεν κυριάρχησε για πέμπτη συνεχή φορά (και όγδοη, συνολικά) στο πρωτάθλημα και κατέκτησε το 1ο Κύπελλο Ελλάδος, αλλά στην Ευρώπη απέτυχε. Διότι, για να είμαστε ειλικρινείς, η μη πρόκριση στο φάιναλ 4 του κυπέλλου Πρωταθλητριών και η ήττα στον τελικό του Τροπαίου ΛΕΝ, που στην ουσία σημαίνει 6η θέση στην Ευρώπη, δεν ήταν ο στόχος της ομάδας. Όμως, κατ’ εμέ, το χειρότερο είναι πως ο επίλογος του πρωταθλήματος ήταν θλιβερός από εξωαγωνιστικής πλευράς. Και ελπίζω ν’ αφήνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να εξετάζουν με σκεπτικισμό τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια του τρίτου (και τελευταίου) τελικού, αλλά και όσα δεν συνέβησαν, χάρη στην παρέμβαση του προέδρου του ερασιτεχνικού Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη και του γνωστού οπαδού, Τάκη Τσουκαλά.

Από την άλλη πλευρά, και οι άνθρωποι του ΝΟ Βουλιαγμένης πρέπει να σκεφθούν, πού μπορεί να οδηγήσουν κάποιες συμπεριφορές και αψυχολόγητες ενέργειες. Εκτός κι αν ήταν εσκεμμένες.

Τα όσα συνέβησαν 33”4 πριν από την λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ το σκορ ήταν 6-6, δεν περιποιούν τιμή για τους πρωταγωνιστές. Ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε για την συμπαθέστατη, κατά τα άλλα, σ’ εμένα, προπονήτρια του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου.

Τότε οι διαιτητές έδωσαν, σωστά, κατά την άποψή μου, αποβολή 20” υπέρ του Ολυμπιακού. Η κ. Καμμένου, που είχε ήδη παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα, διαμαρτυρήθηκε έντονα. Οι διαιτητές, κ. Μπιράκης και Κουρτίδης, την απέβαλαν, υπό τις αποδοκιμασίες των φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού. Η προπονήτρια αντέδρασε με άσεμνη χειρονομία. Επακολούθησαν όσα έπρεπε να φαντασθεί εκείνη πως θα επακολουθούσαν. Κακώς; Ναι. Αλλά, εκ της θέσεώς της, οφείλει να γνωρίζει τον όρο, “ψυχολογία του όχλου”.

Χύδην όχλος, λοιπόν, άρχισε να βρίζει χυδαία την ίδια και τον αδελφό της, υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και βρέθηκε κάποιος ανεγκέφαλος, που πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο την πέτυχε στον αυχένα, όπως υποστηρίζει εκείνη, ενώ αρκετοί άλλοι εκσφενδόνισαν άλλα μπουκάλια και ποτήρια με ή χωρίς καφέ. Η κ. Καμμένου έπεσε στο δάπεδο του περιβάλλοντος, την δεξαμενή, χώρου, ο αγώνας διακόπηκε επί περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια επανήρχισε και έληξε κανονικά. Έγινε δε και η απονομή του κυπέλλου και τω μεταλλίων στις αθλήτριες των τριών καλύτερων ομάδων (Ολυμπιακός, ΝΟΒ, Εθνικός Πειραιώς).

Η προπονήτρια, εν τω μεταξύ, είχε οδηγηθεί στο ιατρείο. Μετά το παιχνίδι, και αφού οι διαιτητές και ο αλυτάρχης, κ. Γιαννέλης συνέταξαν το φύλλο αγώνα (Φ.Α.) και έγραψαν τα συμβάντα, η αρχηγός του ΝΟΒ, Ελένη Κούβδου δεν υπέγραψε το φύλλο και σημείωσε ότι επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος της ομάδας της ως προς τα γραφόμενα στο Φ.Α., το οποίο, σημειωτέον, έκλεισε μετά τις 23.30!

Στη συνέχεια, ο ΝΟΒ υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και ζητεί την κατακύρωσή του υπέρ του. Περιγράφει τα γεγονότα, παραλείποντας, βεβαίως την αφορμή τής -απαράδεκτης, φυσικά- έκρηξης των ηλίθιων φανατικών οπαδών (οι αιτίες είναι άλλες, πολύ βαθιές, ανάγονται σε κοινωνικά και άλλα ζητήματα) και υποστηρίζει πως η αναμέτρηση έπρεπε να διακοπεί οριστικά εις βάρος του Ολυμπιακού. Στην ένσταση αναφέρεται ότι η κ. Καμμένου, αφού κτυπήθηκε στον αυχένα από μπουκάλι γεμάτο νερό, “αισθάνθηκε σκοτοδίνη και έχασε για λίγα δευτερόλεπτα τις αισθήσεις της”.

Ο ΝΟΒ ισχυρίζεται ότι, κατά την προσωρινή διακοπή, “υπήρξε μεγάλη ένταση με την εισβολή πλήθος προσώπων ασχέτων με τον αγώνα και συνεχιζόμενες ύβρεις κατά της προπονήτριας”. Στη συνέχεια αναγράφεται, “η προπονήτρια έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο για διάγνωση”.

Κάποιες παρατηρήσεις επ’ αυτών: Εισβολή οπαδών κατά την διάρκεια της διακοπής, δεν έγινε. Επίσης, κάποια ώρα μετά την λήξη και την απονομή, η κ. Καμμένου ήταν στο κολυμβητήριο και αργότερα αποχώρησε αρχικά πεζή.

Ποια είναι, όμως, “όσα δεν συνέβησαν, χάρη στην παρέμβαση του προέδρου του ερασιτεχνικού Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη και του γνωστού οπαδού, Τάκη Τσουκαλά”, όπως προανέφερα;

Μετά την λήξη του αγώνα, οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο (τέτοιος δεν νοείται μόνο η δεξαμενή) και να επιτεθούν σε… πολίστες της ομάδας τους, διότι είχαν προηγηθεί κάποιοι λεκτικοί διαξιφισμοί! Μερικοί, μάλιστα, φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, πράγμα που εξόργισε ώς και τον κ. Κουντούρη. Τα χειρότερα απεσόβησε, όχι η παρέμβαση της αστυνομίας (ίσως, σοφά ποιών, ο επικεφαλής, δεν “έριξε λάδι στην φωτιά”, βλέποντας την αντίδραση του προέδρου και του Τ. Τσουκαλά), αλλά ακριβώς η αποφασιστική στάση του κ. Κουντούρη. Όλα έληξαν αναίμακτα, λοιπόν, με τους ξένους παίκτες ν’ απορούν με όσα έβλεπαν…

Και μη χειρότερα…

Μάθημα αθλητικής παιδείας και αγωγής. Επειγόντως. Ακούει κανείς; Κανείς…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: intimesports