Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά 470 οι ιστιοπλόοι μας

Έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά 470 οι ιστιοπλόοι μας

Με τις καταμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των 470, που θα αρχίσουν αύριο στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Από ελληνικής πλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, Κωνσταντίνος Καζαντής – Μιχάλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Καραδήμας – Νικόλαος Γεωργακόπουλος και οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.

“Δεν έχουμε αγωνιστεί ξανά σε αυτόν τον στίβο. Πρόκειται για έναν ωραίο ιστιοπλοϊκό στίβο, που θυμίζει λίγο τον Σαρωνικό. Έχει μπουκαδούρες κλπ. Όλα εδώ είναι έτοιμα και ανυπομονούμε να αρχίσουν οι κούρσες”, δήλωσαν στο welovesports οι Ολυμπιονίκες μας, Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η διοργάνωση της Βουλγαρίας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της χρονιάς.

Τα ευρωπαϊκά των 470 θα είναι η πρώτη διοργάνωση μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να “περικόψουν” την κλάση. Θυμίζουμε ότι το 2024, θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου το 470 θα πάρει μέρος μόνο με μικτό πλήρωμα. Αυτή η απόφαση αποτελεί πλήγμα για την ελληνική ιστιοπλοΐα που έχει επενδύσει σε αυτή την κλάση. Πρόσφατα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βοήθησε για να αποκτήσουν σκάφος οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.