Αρχική ΒΟΛΕΪ Στόχος η επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις για το ελληνικό βόλεϊ

Στόχος η επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις για το ελληνικό βόλεϊ

Με φιλοδοξίες να βρεθούν και πάλι οι εθνικές ομάδες βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό στερέωμα έγινε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση των ομοσπονδιακών προπονητών ανδρών και γυναικών, Δημήτρη Ανδρεόπουλου και Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ, αντίστοιχα.

“Το 2021 θέλουμε να πάρουμε μέρος στο ευρωπαϊκό χωρίς προκριματικά. Να φτιάξουμε τέτοιες ομάδες ώστε να καθιερωθούμε στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Παραδώσαμε τα “κλειδιά” των δύο τμημάτων και αυτοί θα έχουν την ευθύνη. Για τις γυναίκες βοηθός θα είναι ο Νίκος Μπουτσουρής και ο Γιάννης Παρασχίδης, ο οποίος είναι βοηθός του Γιάννη Αθανασόπουλου στην Στουτγάρδη. Στο τιμ θα είναι ενσωματωμένοι ο Ανέστης Γιαννακόπουλος κι ο Κώστας Γκούντας. Στους άνδρες οι βοηθοί του κ. Ανδρεόπουλου θα είναι οι Παύλος Καραμαρούδης, Σωτήρης Τσέργας και άμεσοι συνεργάτες οι Παναγιώτης Λακασάς, Στέφανος Νανάς, Γιώργος Μπακοδήμος. Θέλουμε να φέρουμε στις ομάδες παιδιά που στο παρελθόν τις έχουν υπηρετήσει. Θα κάνουμε ότι μπορούμε μέσα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, σε ότι αφορά τα οικονομικά”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος.

Γνώστης του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ αποδείχθηκε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών: “Ήδη δούλεψα με μία πασαδόρο την Αθηνά Παπαφωτίου. Έχω δει πολλά παιχνίδια ξέρω το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ξέρω ότι οι γυναίκες είναι πολλά χρόνια εκτός ευρωπαϊκού. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμένα η εθνική ομάδα. Το επίπεδο είναι υψηλό και πρέπει να αποδείξουν και στην εθνική ομάδα την αξία τους. Η Κοκκινάκη έχει ενημερώσει ότι δε μπορεί να είναι μαζί μας, εξαιτίας κάποιου προβλήματος ενώ η Παπαφωτίου αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ.

Με στόχο να ξαναγίνει η ανδρική ομάδα σύνολο θα δουλέψει ο προπονητής των ανδρών Δημήτρης Ανδρεόπουλος: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω και πάλι πολλούς φίλους, δημοσιογράφους του χώρου, αθλήτριες κλπ. Η αγωνία των ανθρώπων του βόλεϊ με έκανε να ανταποκριθώ θετικά στην πρόταση της ομοσπονδίας, μία πρόταση που εμπεριέχει την τιμή του να είσαι ομοσπονδιακός και ένα ειδικό βάρος διότι έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε την ομάδα μας σε μία μεγάλη διοργάνωση και να την θαυμάσουμε. Δημιουργούμε μία ομάδα που αποτελεί ένα μείγμα παλιών και έμπειρων με νέους ταλαντούχους που τους ανοίγουμε τον δρόμο και να διεκδικήσουν και αυτοί ότι μπορούν. Από τις εθνικές ομάδες δεν αποκλείεται κανένας αθλητής”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα συνεργαστεί με την εθνική και, ταυτόχρονα, θα μπορέσει να δουλέψει και σε όποια ομάδα θέλει. Σίγουρα θα είναι μέχρι το 2019. “Αποφάσισα να πω το ναι γιατί ωρίμασαν οι συνθήκες. Για εμένα η σχέση μου με ένα σύλλογο κλπ δε βασίστηκε ποτέ σε συμβόλαια. Εγώ σε μία συνεργασία ζητάω χημεία και επικοινωνία. Όταν υπάρχουν αυτά μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που ζητάμε. Εξάλλου εάν δεν πάει κάτι καλά, ή θα φύγω ή θα με φύγουν. Οπότε γιατί να μιλάμε για συμβόλαια”, τόνισε ο προπονητής των ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Τζούριτς έχει ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Μενέλαος Κοκκινάκης δεν επιθυμεί να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, επίσης, αποκάλυψε ότι από το 2009 έως το 2017 δαπανήθηκαν για τις εθνικές ομάδες 8.000.000 ευρώ.

Η προετοιμασία των ανδρών για τους Μεσογειακούς θα πραγματοποιηθεί στην Κάρυστο. Τον Αύγουστο η εθνική ανδρών θα δώσει φιλικούς αγώνες με Ρωσία και Λευκορωσία. Σε ότι αφορά την προετοιμασία των γυναικών, ο ομοσπονδιακός θα κάνει προετοιμασία με 29 αθλήτριες, στην Πορταριά και, στη συνέχεια, θα υπάρξει αξιολόγηση ώστε να καταλήξει στις 18 αθλήτριες που θα στελεχώσουν την εθνική για τους Μεσογειακούς. Η προετοιμασία θα είναι τεσσάρων εβδομάδων και θα υπάρξουν φιλικοί αγώνες με την Κύπρο. Σε ότι αφορά το ευρωπαϊκό, θα γίνουν, επίσης, κάποια φιλικά παιχνίδια.