Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Τέσσερα χρόνια χωρίς την Άννα Πολλάτου (video)

Τέσσερα χρόνια χωρίς την Άννα Πολλάτου (video)

Πέρασαν κι όλας τέσσερα χρόνια.

Σαν σήμερα, στις 17 Μαίου του 2014, έφυγε άδικα από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα. η Άννα Πολλάτου, η πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής. Το νήμα της ζωής της κόπηκε  στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου έξω από την Βάρδα. Η Πολλάτου πήγαινε στην πατρίδα της να ψηφίσει στις εκλογές καθώς ο αδελφός της ήταν υποψήφιος, όταν «Προκλήθηκε μία σύγκρουση με ένα αγροτικό αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα επίσης με λίγα χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μία σύγκρουση με την πλάτη το όχημα της Άννας. Και ενώ φορούσε ζώνη θα περίμενε κανείς να έχει μια φυσιολογική κατάληξη το αυτοκίνητο με υλικές ζημιές. Τελικώς ,αυτό που συνέβη ήταν να ξηλωθεί όλο το ταμπλό και να εισχωρήσει κατά μισό μέτρο μέσα στην καμπίνα”. Αυτά είχε αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης δυο χρόνια αργότερα από το θανατηφόρο τροχαίο, μετά την έρευνα που διενήργησε.

Ένας πρόωρος χαμός. Ένας υπέροχος άνθρωπος, μια εξαιρετική κοπέλα χάθηκε σε ηλικία μόλις 31 ετών. Η Άννα Πολλάτου, μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια του ανσάμπλ (Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 (video).

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι στις 8 Οκτωβρίου 1983. Ήταν αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου.

Ξεκίνησε την ρυθμική γυμναστική το 1988 κι έφτασε στην μεγαλύτερη επιτυχία της με την Εθνική ανσάμπλ στο Σίδνευ το 2000. Την προηγούμενη χρονιά το 1999 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία. Την ίδια χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό, ένα ασημένιο στο σύνθετο και ένα χάλκινο στις κορύνες. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, δούλευε ως προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής σε ένα σύλλογο στα Μέγαρα (Όμιλος Φίλων Αθλητισμού Μεγάρων).

Το όνομά της δόθηκε προς τιμήν της στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς.

Η μνήμη της, πάντα θα συντροφεύει για πάντα τον κόσμο που την αγάπησε.