Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ Χωρίς τα «αστέρια» της η ενόργανη στη Μίκρα (vid)

Χωρίς τα «αστέρια» της η ενόργανη στη Μίκρα (vid)

Από τις κερκίδες αναμένεται να παρακολουθήσουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα της ενόργανης ανδρών – γυναικών, εφήβων -νεανίδων οι τρεις κορυφαίοι αθλητές της ελληνικής ενόργανης. Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας και Λευτέρης Κοσμίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα βρεθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πόντιουμ της Μίκρας, αλλά θα παρακολουθήσουν τις προσπάθειες της νέας γενιάς από την εξέδρα. 

Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τον ώμο του και θα μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου για να μη ρισκάρει μία επιδείνωση. Ο Βλάσης Μάρας δε θα πάρει μέρος γιατί τα όργανα στη Μίκρα δεν είναι της ίδιας «τεχνολογίας» με αυτά που υπάρχουν στον Άγιο Κοσμά και σε διεθνείς διοργανώσεις και ο Λευτέρης Κοσμίδης δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του.

Όσοι βρεθούν, όμως, στη Μίκρα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νέα γενιά του αθλήματος, μέσα από την οποία ελπίζουμε ότι θα αναδειχθούν οι αθλητές που θα φέρουν τις διεθνείς διακρίσεις του μέλλοντος. Στις συμμετοχές ξεχωρίζει ο ανερχόμενος πρωταθλητής των κρίκων και φιναλίστ του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο πανελληνιονίκης του σύνθετου ατομικού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια Νίκος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι έμπειροι και νεότεροι εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας (Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Βασίλης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης, Σπύρος Κορογιαννάκης).

Σε ότι αφορά τις γυναίκες, όλα δείχνουν ότι η Βασιλική Μιλλούση δε θα ανέβει στη δοκό ισορροπίας ίσως γιατί, μετά τη συμμετοχή της σε reality παιχνίδι, δεν έχει βρεθεί ακόμη στην επιθυμητή αγωνιστική και δε θα ήθελε να ρισκάρει μία ήττα από τις ιδιαίτερα φορμαρισμένες αθλήτριες της νέας γενιάς. Έτσι, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την κυρίαρχο της τελευταίας διετίας στο σύνθετο ατομικό Αργυρώ Αφράτη, την καταξιωμένη Βασιλική Μιλλούση, την εξπέρ των ασύμμετρων ζυγών Βάλια Πλυτά, τη ραγδαία ανερχόμενη 16χρονη Εβελίνα Μάγια, την Ευαγγελία Μονοκρούσου, αλλά και την Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 100 αθλητές και αθλήτριες (27 άνδρες, 35 γυναίκες, 16 έφηβοι, 22 νεανίδες). Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (19/05) με τον γενικό προκριματικό αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Την Κυριακή (20/05) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών.

Οι τελευταίες προπονήσεις του Νίκου Ηλιόπουλου πριν από τη διοργάνωση