Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δ.Ο.Ε. -Ε.Ο.Ε. Αθλητισμός και γυναίκα

Αθλητισμός και γυναίκα

Μετά την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που για πρώτη φορά συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, και η  επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» της Ε.Ο.Ε. είχε το…ραντεβού της στην “νύμφη του Θερμαϊκού”.

Επιτυχημένες αθλήτριες του παρελθόντος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νέα γενιά, να συζητήσουν για κοινές ανησυχίες και προβλήματα, να ανταλλάξουν απόψεις και να υποβάλλουν προτάσεις για τη συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στο Ελληνικό Αθλητικό Κίνημα.

«Θέλουμε να εμπνεύσουμε και να πείσουμε τις γυναίκες να ανοίξουν ένα νέο κύκλο στη ζωή τους συμμετέχοντας σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού» τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής ” Αθλητισμός και Γυναίκα”, Ξένια Αργειτάκη. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, η χρυσή Ολυμπιονίκης του 1992, Βούλα Πατουλίδου: «Οταν οι γυναίκες ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να ανοίξουν οποιοδήποτε δρόμο όσο κλειστός και να είναι. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δουλέψουν ως ομάδα» τόνισε η Ολυμπιονίκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος υποσχέθηκε να συνδράμει στη πραγματοποίηση σεμιναρίων που θα έχουν στόχο τη βελτίωση των ηγετικών ικανοτήτων και την αυτοπεποίθηση των γυναικών να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η πρώην ΓΓΑ, Κυριακή Γιαννακίδου, το μέλος της Ε.Ο.Ε. και Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας,Θανάσης Βασιλειάδης, Ολυμπιονίκες, Πρωταθλήτριες κόσμου και Ευρώπης καθώς και προπονήτριες και παράγοντες από όλα τα αθλήματα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρου Καπράλου που λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.