Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ Η νέα γενιά της ενόργανης χτίζεται μέρα με την ημέρα

Η νέα γενιά της ενόργανης χτίζεται μέρα με την ημέρα

Ένα καλοκαίρι γεμάτο υποχρεώσεις είναι το εφετινό για τις αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής. Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, οι αθλήτριές μας έδωσαν τις πρώτες… εξετάσεις και το welovesports.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ντιάνα Ντούντεβα και με κάποιες από τις αθλήτριες για τους επερχόμενους στόχους τους.

«Θα ξεκινήσω με τις οι μικρές μου που είναι πρώτη χρονιά νεάνιδες. Πρόκειται για τις Χρύσα Μπαλάμη, Ελβίρα Κατσάλη, Ασημίνα Σεβαστοπούλου και Βασιλική Κυρλίδου, οι οποίες, παρόλο που ήταν μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, τα πήγαν πολύ καλά και πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στον πρώτο τους δύσκολο αγώνα. Από την κατηγορία των γυναικών, από τις αθλήτριες που προπονώ, πολύ καλή εμφάνισή στο πανελλήνιο έκανε η Ιωάννα Ξουλόγη. Με την Ιωάννα προετοιμαζόμαστε και για τους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα γίνουν τον Ιούνιο, το ευρωπαϊκό του Αυγούστου, ενώ τον Οκτώβριο θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο του Κατάρ. Με την Ελβίρα δουλεύουμε για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς των Νέων. Το «εισιτήριο» θα δοθεί σε αγώνες στο Μπακού, στις αρχές του Ιουνίου. Οι μικρές, επίσης, θα αγωνιστούν στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό της Γλασκόβης, τον Αύγουστο», τόνισε η προπονήτρια.

Ευχαριστημένη από την επίδοσή της στο πανελλήνιο είναι η Χρύσα Μπαλάμη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοση στους αγώνες. Παρά τον τραυματισμό που είχα, κατάφερα να αγωνιστώ και είμαι χαρούμενη. Το δίζυγο είναι το δυνατό μου σημείο και αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Ο επόμενος μου στόχος μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι το ευρωπαϊκό», υπογράμμισε η νεαρή πρωταθλήτρια.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς των νέων αποτελεί τον πρώτο μεγάλο στόχο του καλοκαιριού για την Ελβίρα Κατσάλη. «Ένας τραυματισμός με είχε αφήσει σχεδόν μισό χρόνο πίσω, παρόλα αυτά ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για έμενα στο πανελλήνιο και το απόλαυσα πολύ. Τώρα θα επικεντρωθώ για να κατακτήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς των νέων, που θα γίνουν στην Αργεντινή».

Στο ευρωπαϊκό του Αυγούστου, η Ασημίνα Σεβαστοπούλου θα επιδιώξει μία καλή εμφάνιση και, γιατί όχι, μία καλή θέση στο αγαπημένο της όργανο, στο δίζυγο. «Το δυνατό μου όργανο είναι το δίζυγο οπού στο πανελλήνιο πήρα την δεύτερη θέση. Συνεχίζω την προετοιμασία με μεγάλο στόχο τους αγώνες στη Γλασκόβη», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Της Έλενας Παπουλίδου, φοιτήτριας δημοσιογραφίας