Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η Καστοριά υποδέχεται αμερικανική ομάδα κωπηλασίας

Η Καστοριά υποδέχεται αμερικανική ομάδα κωπηλασίας

Στη λίμνη της Καστοριάς θα κάνει την προετοιμασία της για τη Henley Regatta 2018, η αμερικανική ομάδα της κωπηλασία του Grande Valey State University Rowing Club, από τις 20 μέχρι τις 27 Ιουνίου. 

Εικοσιπέντε αθλητές και αθλήτριες με τους προπονητές τους θα προπονηθούν στα νερά της πανέμορφης λίμνης της Καστορίας και θα πάρουν μια γεύση από τη φιλοξενία της καστοριανής κωπηλατικής οικογένειας, αφού εκτός του προγράμματος  των προπονήσεων τους θα ξεναγηθούν στην όμορφη ακριτική πόλη της Μακεδονίας. Η ομάδα του Grande Valey State University έχει την έδρα της στο Μίσιγκαν και διαθέτει παράδοση και ιστορική πορεία στο άθλημα την κωπηλασίας από το 1964. Η προετοιμασία τους έχει στόχο την Henley Regatta του Λονδίνου, μια, επίσης, σημαντική και ιστορικής σημασίας διοργάνωση που διεξάγεται από το 1839 (με εξαίρεση τις χρόνιες των δυο παγκοσμίων πολέμων). 

Την πρωτοβουλία της πρόσκλησης της αμερικανικής ομάδας την είχε ο Καστοριανός  Παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας Έβαν Τσουρτσούλας, λόγο της γνωριμίας του με τον προπονητή της ομάδας, John Michael Bancheri, με την αρωγή του Συλλόγου Παλαιμάχων Κωπηλατών του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου, τον Δήμο Καστορίας και του ΔΗΝΑΚ. 

 Η ποιότητα του νερού, καθώς και οι καιρικές συνθήκες στη λίμνη της Καστορίας ενδείκνυνται για την φιλοξενία μεγάλων κωπηλατικών ομάδων, όπως στο παρελθόν του Κέμπριτζ (Cambrige), της Οξφόρδης(Oxford) και της εθνικής ομάδας της Ρωσίας. Συμπτωματικά το ίδιο χρονικό διάστημα στην  όμορφη βυζαντινή πόλη, για την προετοιμασία τους θα βρίσκονται και οι ελληνικές εθνικές ομάδες κωπηλασίας παίδων και κορασίδων. 

Της Έλενας Παπουλίδου, φοιτήτριας δημοσιογραφίας.