Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Τέταρτος ο Μαρκούλας στους Μεσογειακούς

Τέταρτος ο Μαρκούλας στους Μεσογειακούς

Ο Γιώργος Μαρκούλας κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση τόσο στο αρασέ, όσο και στο ζετέ των 100κ. στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

Ο πρωταθλητής μας, παρά τα 36 του χρόνια, βρέθηκε ξανά στα διεθνή πλατό, σε μία διοργάνωση όπου τα κιλά που σηκώθηκαν ήταν… παιδικά γι΄αυτή την κατηγορία. Στο αρασέ σήκωσε 158κ., ενώ στο ζετέ 201κ. Πρώτος ήταν ο Μοχάμεντ Γκαμπέρ από την Αίγυπτο με 162κ. και 204κ. αντίστοιχα. Δεύτερος στο αρασέ ο Τυνήσιος Αϊμέν Μπάχα με 162κ. και τρίτος ο Τούρκος Ρεσούλ Ελβάν με 160κ. Στο ζετέ δεύτερος ήταν ο Ελβάν με 203κ. και τρίτος ο Σύριος Μάιντ Χασάν με 202κ.

Τα κιλά που σηκώθηκαν είναι λίγα αν αναλογιστεί κανείς πως σε μικρότερες κατηγορίες βάρους οι αρσιβαρίστες σηκώνουν αρκετά περισσότερα. Δυστυχώς για την ελληνική άρση βαρών, ένα άθλημα που κάποτε έφερνε επιτυχίες, φαίνεται πως δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση και, παρά την ανανέωση για την οποία είχε μιλήσει η Ελληνική Ομοσπονδία, επιστρατεύτηκε ο Γιώργος Μαρκούλας, ο οποίος το 2004 είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας  και είχε πλασαριστεί στην τέταρτη θέση.