Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η φόρμα του Μαρκέθ θυμίζει στο Ρόσι το 2014

Η φόρμα του Μαρκέθ θυμίζει στο Ρόσι το 2014

Ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP του θυμίζει την εκπληκτική χρονιά που είχε ο Μαρκ Μαρκέθ το 2014.

Ο αναβάτης της Honda κατέκτησε το δεύτερο τίτλο του στο πρωτάθλημα πριν από τέσσερα χρόνια με εκπληκτικούς αγώνες, κερδίζοντας τους πρώτους δέκα αγώνες και τερματίζοντας 67 βαθμούς μπροστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Παρά το γεγονός πως την εφετινή χρονιά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα ο Ισπανός έχει κερδίσει ήδη τους τέσσερις από τους οκτώ πρώτους αγώνες, παίρνοντας διαφορά 41 βαθμών από τους διώκτες του και δη τον Ιταλό που ακόμα δεν έχει τερματίσει πάνω από την τρίτη θέση.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τονίζει πως η υπεροχή του Μαρκέθ είναι αξιοθαύμαστη και τη σύγκρινε με το πρωτάθλημα του 2014.

«Τα αποτελέσματά μου συνολικά δεν είναι αυτά που περίμενα και δεν είναι αντάξια για να κατακτήσω τον τίτλο» παραδέχθηκε ο «αειθαλής» αναβάτης.

«Στο Άσεν ο Μαρκ ήταν αυτός που είχε το πλεονέκτημα και όταν αποφάσισε να επιταχύνει ήταν πολύ δύσκολο να τον πιάσω. Πάντα όμως πρέπει να προσπαθείς να είσαι εκεί και πιστεύω πως θα γίνει καλή μάχη για τη δεύτερη θέση, με τέσσερις ή πέντε αναβάτες. Μου θυμίζει λίγο το 2014, όταν ο Μαρκέθ ήταν λίγο πιο μπροστά από όλους αλλά εγώ ήμουν εκεί και κατάφερα να τερματίσω πολλές φορές στην τριάδα των νικητών».

Photo Crtedits: motorsport.com