Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Η Yamaha μπορεί να γυρίσει στην κορυφή”

“Η Yamaha μπορεί να γυρίσει στην κορυφή”

Η ισχύς της Yamaha είναι τέτοια που μπορεί να την επαναφέρει στην κορυφή, σύμφωνα με τον Μάβερικ Βινάλες. Οι αναβάτες της Ιαπωνικής ομάδας, Βαλεντίνο Ρόσι και Βινάλες τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, πίσω από τον Μαρκ Μαρκέθ, στο Γερμανικό Γκραν Πρι.

Αρχικά ο αναβάτης της Yamaha δυσκολευόταν να φτάσει στην πρώτη τριάδα, ωστόσο προς το τέλος του αγώνα κατάφερε να ξεπεράσει την Pramac Ducati του Ντανίλο Πετρούτσι και να ανέβει στο πόντιουμ.

Ο Βινάλες πιστεύει πως η Ducati ακόμα υπερτερεί, ωστόσο κατάφερε να «επιβιώσει» σε μια πίστα που παραδοσιακά είναι από τις χειρότερες του.

«Είμαστε ακόμα μακριά από την Ducati, οπότε πιστεύω πως είναι αμφιβολία προς την πίστα (το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά)» είπε αρχικά ο Ισπανός και πρόσθεσε: «Βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, χάσαμε πολύ περισσότερα από ότι οι Ducati».

Ο 23χρονος θεωρεί πως θα μπορέσουν να τα «βάλουν» με τον Μαρκέθ κάποια στιγμή: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά στο Σαββατοκύριακο με σκοπό να βελτιωθούμε, ακόμα και αν μας λείπει κάτι. Αν μπορούμε να βελτιωθούμε στους πρώτους δέκα γύρους, θα είμαστε έτοιμε να παλέψουμε με τον Μαρκ (σ.σ. Μαρκέθ)».