Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ “Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια”

“Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια”

Ο δυσκολότερος αντίπαλος του Μάρκου Παγδατή τα τελευταία χρόνια είναι αναμφίβολα το ίδιο του το σώμα. Ο μεγάλος Κύπριος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νιούπορτ, μίλησε στην ΑΤΡ για τη νέα προσπάθεια που θέλει να κάνει, ώστε να βρεθεί και πάλι στο 100% των δυνατοτήτων του μέχρι το Αμερικανικό Όπεν.

«Όποτε βρίσκομαι στο κορτ και το σώμα μου το επιτρέπει, είμαι αρκετά ανταγωνιστικός. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή με τους τραυματισμούς, που δεν με άφησαν να έχω και πολλές καλές μέρες», δήλωσε ο Μάρκος στο ATPWorldTour.com.

Το μόνο που θέλει τώρα ο Κύπριος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στα 33 του χρόνια, είναι να μια μεγάλη χρονική περίοδο χωρίς τραυματισμούς. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τις κόρες του, την Ζαχάρα και την Ίντια, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν μαζί του στα τουρνουά.

«Όταν συμβαίνει αυτό νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου, οπότε όταν δεν είναι κοντά μου είναι δύσκολο για μένα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να ταξιδεύω στον κόσμο, βλέποντας διαφορετικά μέρη».

Ο Κύπριος είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες της γενιάς του. Το 2006 ήταν φιναλίστ στο Αυστραλιανό Όπεν και ημιφιναλίστ στο Γουίμπλεντον, ενώ έχει φτάσει ως το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Πάντα απολάμβανα το τένις, αλλά τώρα όταν χάνω είμαι πιο σκληρός με τον εαυτό μου. Όταν ήμουν πιο νέος, δεν ήμουν αρκετά σκληρός με τον εαυτό μου. Το έβλεπα σαν παιχνίδι. Αγάπησα αυτό το άθλημα, το απόλαυσα και απλά έπαιζα. Σήμερα δεν έχει να κάνει τόσο με τη νίκη ή την ήττα, θέλω να νιώθω καλά. Είμαι απογοητευμένος κάποιες φορές, επειδή το σώμα μου δεν με αφήνει να παίξω όπως θέλω».

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Παγδατής συμμετείχε για τελευταία φορά σε έναν τελικό στην Τσενγκντού της Κίνας. Ακολούθησε όμως άλλος ένας δύσκολος τραυματισμός στην πλάτη, που τον ανάγκασε να τερματίσει εκτός του Top 100, για πρώτη φορά από το 2004.

«Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος και παίζω καλά. Θέλω να δω πως θα τα πάω στο Αμερικανικό Όπεν. Ίσως χρειαστούν 3 μήνες, αλλά θα προσπαθήσω να φέρω το σώμα μου στο 100% των δυνατότητων μου για μια ακόμα φορά».