Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ‘Ογδοη στον τελικό η Μιλλούση

‘Ογδοη στον τελικό η Μιλλούση

Η πτώση στην είσοδο της στη δοκό ισορροπίας στέρησε από τη Βασιλική Μιλλούση το δικαίωμα να διεκδικήσει υψηλή θέση στον τελικό του οργάνου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυναικών στη Γλασκόβη.

Βαθμολογήθηκε με 12,133 έχοντας ένα από τα πιο απαιτητικά προγράμματα με 5,130 συντελεστή δυσκολίας και κατέλαβε την όγδοη θέση σε έναν αγώνα με πολύ σπουδαίες αθλήτριες. Αυτή ήταν η πέμπτη συμμετοχή της σ’ έναν ευρωπαϊκό τελικό της δοκού σε 12 παρουσίες, έπειτα από μία πέμπτη θέση (Μονπελιέ 2015), μία έκτη (Βερολίνο 2011) και δύο έβδομες θέσεις (Μιλάνο 2009, Βρυξέλλες 2012).

«Είναι ο πέμπτος μου τελικός… Εδώ που έχω φτάσει, θα πάω για το μετάλλιο. Αυτός είναι ο στόχος μου, ξεκάθαρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχα ήδη, αλλά τώρα θέλω να πάρω μία ακόμα μεγαλύτερη χαρά κερδίζοντας το μετάλλιο που μου αναλογεί και που μου λείπει», είχε δηλώσει μετά τη θριαμβευτική της πρόκριση.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σάνε Βέφερς από την Ολλανδία με 13,900 βαθμούς. Δεύτερη βρέθηκε η Νίνα Ντερβάλ (Βέλγιο) με 13,600 (λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους ασύμμετρους ζυγούς) και τρίτη η ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016, Μαρίν Μπουαγιέ (Γαλλία) με 13,166 β.

Πτώση είχε και η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου, Παουλίνε Σέφερ που βαθμολογήθηκε με 12,400 και ήταν πέμπτη.