Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Πλεύσεις για προκρίσεις οι ιστιοπλόοι μας

Πλεύσεις για προκρίσεις οι ιστιοπλόοι μας

Στο… παιχνίδι της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπήκαν και άλλα ελληνικά πληρώματα. Σήμερα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο Όρχους της Δανίας, άρχισαν οι αγώνες και για τις κλάσεις RSX και ο Βύρων Κοκκαλάνης, όπως και η Αγγελική Σκαρλάτου έκαναν ελπιδοφόρα αρχή καθώς πήραν καλά πλασαρίσματα.

Στην ιστιοσανίδα των ανδρών και με αέρα που, κάποιες στιγμές, έφτασε και τα έξι μποφόρ, ο Βύρων Κοκκαλάνης έφερε μία 11, την οποία “ξεφορτώθηκε”, μία 10 και  μία τρία και βρίσκεται στη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 13 β.π. Προκρίνονται 10 σκάφη και το θετικό είναι ότι μπροστά από τον αθλητή μας βρίσκονται τέσσερις χώρες που έχουν από δύο πληρώματα και μόνο ένα σκάφος από κάθε χώρα παίρνει “εισιτήριο” για το Τόκιο. Έτσι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ύστερα από τρεις κούρσες ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι μέσα στις προκρίσεις. Βέβαια, ο αγώνας έχει πολύ… δρόμο ακόμη. Ο “Βενιαμίν” της ομάδας, ο Λεωνίδας Τσορτανίδης είναι 68ος με 61 β.π. (31 (37), 30).

Στις γυναίκες, στα RSX, η ιδιαιτέρως δυναμική Αγγελική Σκαρλάτου δείχνει έτοιμη να χαρίσει για ακόμη μία φορά πρόκριση στη χώρα μας. Με μία 8η και μία 9η θέση είναι 15η στη γενική κατάταξη με 17 βπ., όσους και η 12η. Προκρίνονται 11 και υπάρχουν τρεις χώρες με διπλά πληρώματα πριν από αυτήν. Η νεαρή Κατερίνα Δίβαρη είναι 47η με 47 βπ, (20, 27).

Στα Laser Standard, η πρόκριση μοιάζει πολύ δύσκολη. Ύστερα από έξι κούρσες, ο Αντώνης Μπουγιούρης με την 40η θέση (68 β.π) βρίσκεται στον “χρυσό” στόλο, αλλά θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και τύχη για να φέρει τη χώρα μας ανάμεσα στις 18 που παίρνουν την πρόκριση. Θετική είναι η παρουσία του νεαρού Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει φέρει καλά πλασαρίσματα και είναι 64ος (εκτός “χρυσού” στόλου) με 102 β.π.

Στα Radial και οι δύο αθλήτριες μας βρίσκονται στον “χρυσό” στόλο και με δεδομένο ότι την πρόκριση παίρνουν 18 χώρες όλα δείχνουν ότι το “εισιτήριο” για το Τόκιο σε αυτή την κατηγορία θα σφραγιστεί στη Δανία. Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 16η με 51.5 β.π. και η Αθανασία Φακίδη 25η με 69 β.π.

Μακριά από την πρόκριση είναι τα πληρώματα των 49er. Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης – Στέλιος Νούτσος βρίσκονται στην 76η θέση με 76 β.π. και οι Στέλιος Σωτηρίου – Δημήτριος Μπενάκης στην 85η με 100 β.π.

Αύριο θα συνεχιστούν οι κούρσες για τα 470 και τα Finn.