Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Το παγκόσμιο του Όρχους με τον φακό του Αλευρομύτη

Το παγκόσμιο του Όρχους με τον φακό του Αλευρομύτη

Στον χώρο της ιστιοπλοΐας, τόσο της ανοικτής θάλασσας, όσο και του τριγώνου το όνομα του Νίκου Αλευρομύτη είναι από τα πιο αγαπημένα. Ο φωτορεπόρτερ του αθλήματος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια συνεχώς κοντά στους αθλητές και τις αθλήτριές μας σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτές τις ημέρες είναι στο Όρχους της Δανίας όπου φωτογραφίζει για την κλάση των 470 αλλά όποτε του επιτρέπει το βαρύ πρόγραμμά κάνει… εικόνες και τα υπόλοιπα -αγαπημένα του- παιδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας. 

Πριν μεταβεί στο Όρχους συνόδευε το «55ο Ράλλυ Αιγαίου» ως ο επίσημος φωτογράφος της διοργάνωσης και ελάχιστες ώρες μετά την απονομή τον διακρίσεων «πέταξε» για τη Δανία χωρίς να υπολογίσει την κούραση από το πολυήμερο ταξίδι στο Αιγαίο. Πρόκειται για έναν επαγγελματία που είναι πρώτα από όλα φίλος με τους αθλητές και βρίσκεται δίπλα τους από τις κακές κούρσες μέχρι στην χαρά της νίκης και τη διασκέδαση.

Ο Νίκος Αλευρομύτης εκτός από φωτορεπόρτερ της ιστιοπλοΐας είναι και εκ των «θεμελιωτών» του Sailing Marathon, του πρωτότυπου αγώνα ιστιοπλοΐας όπου στην ίδια γραμμή εκκίνησης βρίσκονται μαζί διαφορετικές κατηγορίες σκαφών και όλοι μαζί αγωνίζονται για το ίδιο τρόπαιο. «Ήθελα να έχω μία φωτογραφία με όλα τα πανιά μαζί», μας είχε πει γελώντας όταν τον είχαμε ρωτήσει πως ξεκίνησε η ιδέα, την οποία έχουν υλοποιήσει με τον προπονητή Μάκη Ωρολογά και τον ιστιοπλόο Κωνσταντίνο Τσιγκαρά. Η διοργάνωση αυτή τη χρονιά έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου με διοργανωτή όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ας ταξιδέψουμε στο Όρχους μέσα από τον φακό του…

Ο Βύρων Κοκκαλάνης…

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης

Η Βασιλεία Καραχάλιου

Η Νάνσυ Φακίδη

Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής

Και μία ωραία εικόνα από τον αγώνα των 470