Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Μόλις για τρεις βαθμούς χάθηκε, προς τον παρόν, η πρόκριση

Μόλις για τρεις βαθμούς χάθηκε, προς τον παρόν, η πρόκριση

Το ανδρικό 470 δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση από το παγκόσμιο του Όρχους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το «εισιτήριο» θα το διεκδικήσουν οι πρωταθλητές μας από άλλη διοργάνωση. Το εντυπωσιακό είναι ότι η πρόκριση χάθηκε για, μόλις, τρεις βαθμούς καθώς η νέα γενιά της κατηγορίας, οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιάννης Ορφανός, είχαν μία πολύ καλή, γενικά, παρουσία και μία πολύ καλή τελευταία κούρσα που τους έφερε στη 14η θέση της γενικής κατάταξης. 

«Στη μοναδική ιστιοδρομία του αγώνα καταφέραμε να τερματίσουμε στην 4η θέση αλλά για τρεις βαθμούς δεν καταφέραμε να φέρουμε την πρόκριση στη χώρα μας για τους Ολυμπιακούς του 2020. Το αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους και μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη για να επιστρέψουμε πιο δυνατή στον επόμενο αγώνα πρόκρισης, στο παγκόσμιο του 2019, όπου θα δοθούν τα επόμενα εισιτήρια. Ευχαριστούμε τους χορηγούς και τους υποστηρικτές που ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς», τόνισαν οι δύο ιστιοπλόοι μας.

Σε αντίθεση με τη νέα γενιά οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής είχαν μία πολύ κακή κούρσα (32) και έμειναν στην 21η θέση. «Το παγκόσμιο τελείωσε για εμάς. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάθε αγώνας είναι ένα καινούριο βιβλίο που έχεις να μάθεις πολλά», υπογράμμισαν οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο.

Στην κούρσα των μεταλλίων σήμερα το μεσημέρι (9/8) θα αγωνιστούν τα κορίτσια των 470, οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Στα Λέιζερ Ράντιαλ, παρόλο που χθες οι αθλήτριές μας δεν είχαν καλές κούρσες, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που θα προκριθούν. Η Βασιλεία Καραχάλιου βρίσκεται στη 17η θέση και η Νάνσυ Φακίδη στην 22η.