Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Η κορυφή είναι δική της ! (pics)

Η κορυφή είναι δική της ! (pics)

 

Eνα άλμα στα άστρα…ένα άλμα στην επιτυχία…ένα άλμα σε σκάμα στρωμμένο με χρυσάφι…Υπογραφή: ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ.

Χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο. Μια ακόμα μητέρα στο βάθρο, στο κορυφαίο, στο ψηλότερο σκαλί. Η καλύτερη από όλες. Το μεγάλο φαβορί που επιβεβαίωσε τον τίτλο της. Η Ελλάδα μια ημέρα μετά το έπος με Στεφανίδη-Κυριακοπούλου, δυο μέρες μετά το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου, βρίσκεται πάλι στην πρώτη σελίδα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Αυτή τη φορά με τη Βούλα μια ακόμα αθλήτρια του “προπονητή των επιτυχιών”, Γιώργου Πομάσκι. Τι και άν έκανε άκυρα: έκανε το δεύτερο άλμα στα 14,60 μ. και της …τέλειωσε όλες: τη γερμανίδα, Γκέρις που ξεκίνησε με 14,45 μ., την ισπανίδα Πελετέιρο που προπονείται με τον σπουδαίο Πεντρόζο, που έκανε 14,42 μ. και αυτή στο ξεκίνημα και 14,44 μ. στο τελευταίο. Η Παπαχρήστου, δεν…μάσησε: με τρομερή αυτοπεποίθηση, ίδιον των μεγάλων αθλητών, έκανε το άλμα που αναζητούσε… Και μετά;

Εδειξε το πένθος που φοράνε όλα τα μέλη της αποστολής μας στο Βερολίνο και αφιέρωσε και αυτή το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. 

Γιατί η Ελλάδα διαθέτει κορυφαίους πρωταθλητές, αλλά και σπουδαία παιδιά. Και είμαστε περήφανοι για όλους τους. Και για αυτούς που ανεβαίνουν στο βάθρο, και για αυτούς που προσπαθούν. Μπράβο Βούλα, μπράβο ΕΛΛΑΔΑ. 

Η 29χρονη Παπαχρήστου, διατήρησε την παρουσία της στο βάθρο των νικητριών, αφού ήταν τρίτη πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ και κατέκτησε το τέταρτο χρυσό της χώρας στο αγώνισμα. Η σημερινή ήταν η δεύτερη φορά που η Ελλάδα κατακτά χρυσό στο αγώνισμα, αφού το 1998 η Όλγα Βασδέκη είχε αναδειχθεί νικήτρια με 14,55 μέτρα.

Κατάφερε να κλείσει με εμφατικό τρόπο μια σεζόν που στην αρχή της έμοιαζε να εκτροχιάζεται, λόγω ενός τραυματισμού τον Μάιο. Έκανε υπομονή, παρέμεινε προσηλωμένη στο στόχο της και στη δουλειά της και κατάφερε την κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο να επιστρέψει δυνατή και υγιής, αλλά αποτελεσματική και πιο σίγουρη για τον εαυτό της από ποτέ.

Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια έκανε τέσσερα τα μετάλλια της σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, αφού ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού του Άμστερνταμ, ενώ το 2017 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό κλειστού.

 

ΦΩΤΟ: ΕΡΤ,ΣΕΓΑΣ