Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Έκτη θέση για τον Φιλιππίδη

Έκτη θέση για τον Φιλιππίδη

Τον καλύτερο αγώνα του στη σεζόν κατάφερε να κάνει στο Βερολίνο, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο πρωταθλητής μας πέτυχε φετινό ρεκόρ με άλμα στα 5,75 μ. και βρέθηκε για μία ακόμη φορά ψηλά (έκτος) στην κατάταξη μιας μεγάλης διοργάνωσης. Παράλληλα ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έδειξε την αγωνιστική του κλάση, αφού μπόρεσε να αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών και να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον σημαντικότερα αγώνα της σεζόν. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,50 μ., έκανε ένα άκυρο στα 5,65 μ. και πέρασε με την πρώτη τα 5,75 μέτρα.

Φανταστικός τελικός με τον απίθανο Αρμάντ Ντουπλάντις από τη Σουηδία (προπονείται στις ΗΠΑ) να κερδίζει με παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων (6,05 μ.) Δεύτερος ο Ρώσος, Τιμούρ Μοργκουνοφ που πέρασε τα 6,00 μ., μόλις τρίτος ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί 5,95 μ.

-Η εθνική μας ομάδα 4Χ100 μ. με τους Στεργιούλη, Νυφαντόπουλο, Τριβυζά και Τσάκωνα τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς της με 39.49. Κατατάχθηκε τελικά στην 11η θέση, αφού ακυρώθηκε η Ιταλία.

-Η γυναικεία ομάδα 4Χ100 μ. με τις Κεραμιδά, Πεσιρίδου, Σπανουδάκη και Πολίτη τερμάτισε στην έβδομη θέση της σειράς της με 44.48.