Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Χάλκινο μετάλλιο ο Τσιάμης !

Χάλκινο μετάλλιο ο Τσιάμης !

Επιτέλους….Το άξιζε…Το κυνηγούσε…Το ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ. 

Ο Δημήτρης Τσιάμης στα 36 του χρόνια κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του!

Με 16,78 μ. θα επιστρέψει στην πατρίδα με το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν!!

Ενας αθλητής- παράδειγμα δουλειάς, σεμνότητας και,ταπεινότητας για όλα τα νέα παιδιά. Απίστευτος. Αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη. Το έκτο μετάλλιο μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Βερολίνο.

Δώδεκα χρόνια από την πτήση του στα 17,55 μ., επίδοση που αποτελεί μέχρι σήμερα πανελλήνιο ρεκόρ,  ο Δημήτρης Τσιάμης κατάφερε να βρει για πρώτη φορά στην καριέρα του το δρόμο για το βάθρο των νικητών σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο 36χρονος αθλητής από την Καρδίτσα, που αγωνίζετα με τον Ολυμπιακό, ισόβιος πρωταθλητής Ελλάδας (22 φορές !) είχε πολλές ευκαιρίες στην καριέρα του να διεκδικήσει ακόμη και χρυσό μετάλλιο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν μπορέσει να βρει τον τρόπο να φτάσει στην κορυφή.

 

Μπόρεσε σήμερα να κάνει αυτό που θα φάνταζε ως πιθανότερο πολλά χρόνια πριν. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη έχοντας κάνει πολύ σταθερή σεζόν έφτασε αθόρυβα στον τελικό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το μετάλλιο δεν κυμάνθηκε σε επιδόσεις πάνω από τα 17,00 μ. κι έτσι κατάφερε να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του. Μιας καριέρας γεμάτης σπουδαία άλματα, αλλά όχι μετάλλια.

Η πρώτη φορά που ο Τσιάμης έδωσε το παρών σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης ήταν το 2007 στην Οσάκα, όπου ήταν 12ος, ενώ η καλύτερη θέση μέχρι σήμερα σε Ευρωπαικό Πρωτάθλημα ήταν η 9η το 2012 στο Ελσίνκι. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ βρέθηκε στο ίδιο στάδιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009, ενώ έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.