Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ Και άλλο μετάλλιο από τη νέα γενιά μας (pics)

Και άλλο μετάλλιο από τη νέα γενιά μας (pics)

Η νέα γενιά στέλνει αυτό το καλοκαίρι ηχηρό μήνυμα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι νεαροί πρωταθλητές μας δουλεύουν αθόρυβα και η πλειοψηφία τους μαθαίνει ύστερα από μία διάκριση. Αυτή τη φορά το μετάλλιο ήρθε από ένα μη ολυμπιακό άθλημα, από την ακροβατική επί στύλου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ταραγόνα της Ισπανίας, η Λυδία Κανελλοπούλου κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο με 50,7, στην κατηγορία novice elite girls, σε έναν αγώνα όπου στην κατηγορία 10-14 ετών πήραν μέρος 30 αθλήτριες. Πρώτευσε η Ρωσίδα Ιρίνα Μακιούσινα (50,1) με τρίτη τη Σαβά Κονίσι από την Ιαπωνία (50,3). 

«Με σκληρή προπόνηση και επίμονη προσπάθεια ήρθε από το αποτέλεσμα. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που σήκωσα την ελληνική σημαία ψηλά και ανέβηκα στο βάθρο δίπλα σε αθλήτριες χωρών όπως η Ρωσία και η Ιαπωνία, που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες δυνάμεις σε αυτό το άθλημα», δήλωσε στο welovesports η 14χρονη, η οποία είναι και αριστούχος μαθήτρια (19,9).   

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν πέντε αθλήτριες. Η Ειρήνη Μπαμπούιν, από τα Ιωάννινα ήρθε έκτη στην κατηγορία junior elite girls (15-17ετων), η, παλαιά αθλήτρια της ρυθμικής, Λυδία Κόλλια κατετάγη 11η στην κατηγορία senior woman elite(18-30 ετών) και οι Μαρία Ζευγόλα και Σοφία Μυσκάκη απο Ιωάννινα, οι οποίες πλασαρίστηκαν 13ες στην κατηγορία doubles woman. Πήραν μέρος 305 αθλήτριες από 36 χώρες .

Η νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού συνεχίζει και δίνει δυναμικό «παρών» σε όλα τα σπορ, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προπονούνται τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά.