Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Σαν να μην πέρασε λεπτό…(pics, videos)

Σαν να μην πέρασε λεπτό…(pics, videos)

Σαν σήμερα, πριν δυο χρόνια ακριβώς, 16 Αυγούστου 2016, Ρίο, Βραζιλία…

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, στα 36 του χρόνια, γνωρίζει πως βάζει “τίτλους τέλους” στην αθλητική του καριέρα. Ξέρει πως αυτός ο αγώνας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η τελευταία του, χωρίς αύριο, ευκαιρία, να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι ο “αγώνας της ζωής του”. 

Ο Κερκυραίος κορυφαίος κολυμβητής, έχει ζήσει τέσσερα χρόνια (2012-16) με το μυαλό κολλημένο στην χαμένη ευκαιρία στο Λονδίνο. Η τέταρτη θέση, έχει καρφωθεί στη μνήμη του. Ζει και αναπνέει να πάρει το “αίμα του πίσω”. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. 

Το 2012 έβαλε τα κλάμματα και όλοι “λύγισαν”. Εκείνο το απομεσήμερο πριν δυο χρόνια ακριβώς σαν σήμερα, που η Ελλάδα τον παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, βάλαμε όλοι (πάλι) τα κλάμματα, μαζί του. Σαν να κολυμπούσαμε μαζί του. Σαν να ήμασταν δίπλα στον προπονητή του, τον Νίκο Γέμελο και εμείς…Ο ΣΠΥΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. Με δραματικό τρόπο. Μάλλον, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά…

Κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του, χάνοντας τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη για μια ανάσα.

Τερμάτισε δεύτερος στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, «έσβησε» την προσωπική του απογοήτευση για την τέταρτη θέση του Λονδίνου, και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την καριέρα του. Οπως το ήθελε.

Τα τελευταία μέτρα της κούρσας έμοιαζαν θρίλερ: ο Γιαννιώτης με αστείρευτες δυνάμεις (αλήθεια, πού τις βρήκε;), ξέφυγε βλέποντας…άραγε, τι; Τη ζωή του όλη, σαν κινηματογραφική ταινία. Οι υπόλοιποι, όλοι νεότεροι του, τον κυνήγησαν. Κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Φέρι Βέερτμαν προλαβαίνει και χτυπάει πρώτος την πλακέτα τερματισμού.

Οι δύο αθλητές τερματίζουν με τον ίδιο χρόνο, 1 ώρα, 52 λεπτά και 59.8 δευτερόλεπτα, με το φώτο φίνις να δίνει τελικά νικητή τον Ολλανδό και δεύτερο τον Γιαννιώτη.

Η Ελληνική αποστολή υποβάλει ένσταση. Ο Γιαννιώτης συγκινεί και πάλι: ζητάει από τους αρμόδιους να την αποσύρουν ! Αναγνωρίζει και δημόσια (στις δηλώσεις του μετά την κούρσα) ότι ο Ολλανδός Φέρι Βέερτμαν ακούμπησε πρώτος στην πλακέτα τερματισμού και δίκαια πήρε το χρυσό μετάλλιο, εξηγώντας μάλιστα ότι ο ίδιος έκανε «ανάποδη χεριά» και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να κατακτήσει το χρυσό.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ξεσπάει αμέσως μετά μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και το Βαγγέλη Ιωάννου:

Η επιτροφή του στην πατρίδα, είναι ανάλογη…

Οπως και στην πατρίδα του, την Κέρκυρα.

Ο Γιαννιώτης όντως εγκατέλειψε την ενεργό δράση. Απέκτησε παιδί, είναι προπονητής στον ιστορικό Πανελλήνιο Γ.Σ. και συχνά πυκνά δίνει διαλέξεις. Αλλωστε έχει πάρα πολύ (προσωπικό) υλικό…