Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ώρα… Μπέρμιγχαμ για Κατερίνα, Νικόλ και Μίλτο

Ώρα… Μπέρμιγχαμ για Κατερίνα, Νικόλ και Μίλτο

Τo Μπέρμιγχαμ και οι αγώνες του Ντάιαμοντ Λιγκ είναι ο επόμενος σταθμός για τους Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και  Μίλτο Τεντόγλου. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί αύριο και αποτελεί τον τελευταίο αγώνα της σειράς πριν από τους τελικούς και ιδιαίτερα στο επί κοντώ των γυναικών θα θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αγώνας του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος δεν είναι ενταγμένος στους «αγώνες του διαμαντιού».

Στο επί κοντώ θα αγωνιστούν οι τρεις μεταλλιούχες του Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη, η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ, ασημένια ολυμπιονίκης στο Ρίο και πρωταθλήτρια κόσμου εφέτος στον κλειστό) και η Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία, χάλκινο μετάλλιο το 2016), οι τρεις κορυφαίες του Βερολίνου (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου και  Χόλι Μπράντσοου, Μ. Βρετανία, χάλκινο στο Βερολίνο), η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα, ασημένια ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) κ.ά.

«Όλες οι κορυφαίες αθλήτριες του επί κοντώ θα βρεθούν εκεί. Οι Βρετανοί ξέρουν να δημιουργούν μία φανταστική ατμόσφαιρα. Αυτοί οι δύο παράγοντες ελπίζω να με ωθήσουν για να πετύχω κάτι καλό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Στεφανίδη στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Ο αγώνας θα έχει πολύ ανταγωνισμό. Θα πάρουν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες του επί κοντώ από όλο τον κόσμο. Στόχος μου είναι να συνεχίσω τα ψηλά άλματα», μας είπε η Νικόλ Κυριακοπούλου. 

Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου θα βρει απέναντί του κορυφαίους αθλητές του μήκους. Ξεχωρίζουν ο Βρετανός ολυμπιονίκης Γκρεγκ Ράδερφορντ (χρυσό στο Λονδίνο, χάλκινο στο Ρίο), ο Χένρι Φρέιν (Αυστραλία, δεύτερος στο παγκόσμιο το 2012 στον κλειστό) και ο Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική, δεύτερος στους Ολυμπιακούς του 2016, πρωταθλητής κόσμου το 2017 στον ανοικτό και ασημένιο μετάλλιο στον κλειστό το 2018) κ.ά.