Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ WRC Γερμανία: Ο Τάνακ νικητής και η μάχη για το πρωτάθλημα παίρνει...

WRC Γερμανία: Ο Τάνακ νικητής και η μάχη για το πρωτάθλημα παίρνει “φωτιά”

Ο Ότ Τάνακ κέρδισε και την Γερμανία με χαρακτηριστική άνεση. Ο Εσθονός οδηγός έφερε με άνεση το Toyota Yaris στον τερματισμό, χωρίς να χρειαστεί να πιέσει περισσότερο, προκειμένου να μην χάσει την πρώτη θέση. Κι όλα αυτά χάρη στο κλατάρισμα του Σεμπαστιάν Οζιέ, το Σάββατο το απόγευμα στην ειδική “Panzerplatte“. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Τάνακ μείωσε την διαφορά του στην βαθμολογία των οδηγών και πλέον το πρωτάθλημα αναμένεται συναρπαστικό μέχρι το τέλος. Τρίτη νίκη για τον Τάνακ φέτος και δεύτερη συνεχόμενη μετά την Φιλανδία.

Στην τελευταία ειδική διαδρομή, γνωστή και ως power stage, ταχύτερος ήταν ο Γάλλος οδηγός της Ford M-Sport με χρόνο 7:15:0, κερδίζοντας πέντε βαθμούς, ελαχιστοποιώντας την ζημιά του Σαββάτου και τις όποιες απώλειες είχε. “Πίεζα όσο πολύ μπορούσα. Τώρα πρέπει να πάρω ότι ρίσκο υπάρχει, γιατί δεν έχω πια κάτι άλλο να χάσω. Είναι απογοητευτικό, και σε στιγμές σαν αυτή σου έρχεται να κλάψεις. Προσπάθησα πολύ αυτό το τριήμερο, αλλά δεν το καρπωθήκαμε“, είπε ο Οζιέ μετά τον αγώνα.

Ο Τάνακ πήρε τέσσερις βαθμούς μαζί με τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης και ο Τιερί Νεβίλ πήρε τον ένα βαθμό της τελευταίας ειδικής μαζί με τους 18 βαθμούς της δεύτερης θέσης στην γενική κατάταξη.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο teammate του Τάνακ στην Toyota, Εσαπέκα Λάπι. Τέταρτος τερμάτισε τον αγώνα ο Οζιέ και πέμπτος ο συναθλητής του στην M-Sport, Τίμου Σούνινεν. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Αντρέας Μίκελσεν με Hyundai i20, Κρέγκ Μπρίν με Citroen C3, Μάριγιαν Γκρίμπελ, Γιάν Κοπέτσκι και ο Κάλι Ροβανπέρα, γιος του τεράστιου οδηγού αγώνων Ράλι την προηγούμενη δεκαετία, Χάρι Ροβανπέρα.

Έτσι στην βαθμολογία των οδηγών πρώτος είναι ο Τιερί Νεβίλ με 172 βαθμούς, δεύτερος ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Οζιέ με 149 βαθμούς και τρίτος ο Οτ Τάνακ με 136 βαθμούς. Στους κατασκευαστές πρώτη παραμένει η Hyundai με 255 βαθμούς, δεύτερη η Toyota με 241 βαθμούς, ακολουθεί η Ford M-Sport με 224 βαθμούς και τελευταία η Citroen με 159 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι είναι στην Τουρκία, το τριήμερο 13 με 16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη: