Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2018 (video, pics)

Μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2018 (video, pics)

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της περοχής συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2018» που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ.

Στο πλαίσιο αυτό η Νίνα Λοτσάρη “έλαμψε” με την παρουσία της στην κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος. Με το κέφι, τη σκηνική της παρουσία και τα τραγούδια της, χάρισε μια πολύ όμορφη μουσική βραδιά στους τυχερούς που κατέκλυσαν την πλατεία και την παρακολούθησαν. Παρουσίασε ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο, ένα ξεχωριστό πράγματι πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από το 1920 μέχρι σήμερα, πλαισιωμένη μόνο από τους μουσικούς της ορχήστρας της.

 

Θερμό ήταν το χειροκρότημα για τον Πέτρο Φιλιππίδη (Δικαιόπολης), Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), – , ο Θηβαίος Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και τον Ιωάννη Παπαζήση (Ευρυπίδης) που παρουσίασαν τους ΑΧΑΡΝΗΣ, σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, στο Αρχαίο Θέατρο ‘Αργους. 

Στα Λήναια του 425, στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού πολέμου ο 19χρονος Αριστοφάνης παρουσίασε την κωμωδία του «ΑΧΑΡΝΗΣ» και απέσπασε για πρώτη φορά το βραβείο των κωμικών Αγώνων.

Στόχος του Αριστοφάνη είναι να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει την λαχτάρα των ανθρώπων για ειρηνική ζωή.

Τοποθετεί την δράση του έργου, κυρίως στην αγροτική περιοχή της Αττικής, στις « Αχαρναίς», το σημερινό Μενίδι για να δώσει Διονυσιακό χαρακτήρα στην κωμωδία, αφού στην ύπαιθρο τελούσαν ακόμη Διονυσιακές Λατρείες.

Ο Αριστοφάνης δεν ξεχνά πως η κωμωδία γεννήθηκε από λαικές λατρευτικές τελετές της γονιμότητας.

Στους Αχαρνείς υπάρχουν αρκετές αναφορές στον Διόνυσο στα μεγάλα Διονύσια, στα Ανθεστήρια και κυρίως στα κατ’ αγρούς Διονύσια.

Σε μια σκηνή του έργου ο αγρότης Δικαιόπολης με την οικογένειά του τελούν πομπή του φαλλού και τον υμνούν με φαλλικό άσμα.

Υπάρχουν έξοχες κωμικές σκηνές που κρατούν από τα Μεγαρικά σκώματα πολλές παρωδίες και με τον ερμητικό και ολοζώντανο χορό των καρβουνιάρηδων από το Μενίδι μας χαρίζει μια έξοχη κωμωδία σαν ένα ξέφρενο Διονυσιακό πανηγύρι.