Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Χρυσάφι στην Κωπηλασία (pics)

Χρυσάφι στην Κωπηλασία (pics)

Σε ανεπανάληπτο θρίαμβο για τα γαλανόλευκα κουπιά εξελίχθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 της Κωπηλασίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μπρεστ της Λευκορωσίας.

Η ελληνική αποστολή πανηγύρισε πέντε χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο (και ακόμα μια πέμπτη και μια όγδοη θεση),οκτώ συνολικά παρουσίες στους τελικούς και μία σε μικρό τελικό !

Μια εντυπωσιακή…σαρωτική συγκομιδή.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας στους προπονητές και όλους όσοι βοήθησαν να τους καμαρώσουμε και βέβαια στους γονείς τους που στηρίζουν κάθε προσπάθεια τους

Το…ποδαρικό έκαναν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου που μετά τη νίκη τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας στις 12 Αυγούστου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Ευρωπαϊκό, σε λιγότερο από ένα μήνα.
Η μάχη ήταν σκληρή με τη βάρκα της Λευκορωσίας που πέρασε μπροστά στα 1500 αλλά οι δυο Ελληνίδες επανέκτησαν τα πρωτεία και τερμάτισαν πρώτες με 7:13.23 .Οι Λευκορωσίδες πήραν το ασημένιο με 7:14.06 και τρίτες ήταν οι Ρωσίδες με 7:16.87.

Δεύτερο χρυσό οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος που έκαναν εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών και πήραν τη πρώτη θέση με διαφορά από την δεύτερη βάρκα της Λευκορωσίας κι ακόμη μεγαλύτερη από την τρίτη της Ουγγαρίας.
Είναι και για αυτούς το δεύτερο μετάλλιο για φέτος μετά το ασημένιο που είχαν κατακτήσει τον περασμένο Ιούλιο στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πόζναν της Πολωνίας.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο από τους Στέφανο Ντούσκο και ο Χρήστο Στεργιάκα που δεν άφησαν σε κανένα αντίπαλο τους περιθώρια αμφισβήτησης και τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 6:13.52 ενώ στη δεύτερη θέση έμεινε η Πολωνία με 6:14.72 και στη τρίτη η Σερβία με 6:19.14.

Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο ήρθε στο διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών. Η Θωμαίς Εμμανουηλίδου και η Ελένη Αγιώτη πήραν από το ξεκίνημα της κούρσας το προβάδισμα και δεν το έχασαν ποτέ. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:02.42 ενώ δεύτερη ήταν η βάρκα της Ελβετίας με 7:04.99 και τρίτη της Γερμανία με 7:14.75.

Το πέμπτο χρυσό έγινε πραγματικότητα χάρις τη μεγάλη κούρσα των Πέτρου ΚαϊδατζήΝίνου Νικολαϊδη στο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα επιβεβαίωσε από το ξεκίνημα του αγώνα την ανωτερότητά του και με χρόνο 6:18.44 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για να ακουστεί για μια ακόμα φορά ο Εθνικός μας ύμνος στο κωπηλατοδρόμιο. Στη δεύτερη θέση και πέντε δευτερόλεπτα πίσω τερμάτισε η Ελβετία με 6:23.17 ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Αυστρία με 6:23.67.

Το ασημένιο μετάλλιο κατάκτησαν στο διπλό σκιφ οι Αννέτα ΚυρίδουΔήμητρα Τσαμοπούλου. Οι δυο χάλκινες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2017 στη Φιλιππούπολη αν και βρέθηκαν στην τρίτη θέση κατά τη διάρκεια της κούρσας κατάφεραν με υπερπροσπάθεια στα τελευταία 500μ να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 6:52.44 πίσω από τη Ρουμανία που κέρδισε το χρυσό με 6:50.13 ενώ το χάλκινο κέρδισε η Λιθουανία με 6:57.75.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Σπύρος Καλέτζης στο τελικό της δικώπου μετά απο μια συγκλονιστική κούρσα. Το ελληνικόπλήρωμα ,έμεινε για λιγότερα από δυο δευτερόλεπτα πίσω από την βάρκα της Ρουμανίας που πήρε το χρυσό με χρόνο 6:29.49 ενώ έχασε το ασημένιο κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνία που τερμάτισε σε 6:30.93 ενώ ο χρόνος των πρωταθλητών μας ήταν 6:31.08.

Στον τελικό του σκιφ ελ βαρών ο Χαράλμπος Ντινενής πήρε την 5η θέση ενώ στην 5η θέση του μικρού τελικού του σκιφ τερμάτισε ο Γρηγόρης Σχιζοδήμος

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με τα επτά μετάλλια αλλά και με την σημαία των αγώνων που παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς αφού θα είναι η διοργανώτρια των αγώνων της επόμενης χρονιάς που θα φιλοξενηθούν στην Παμβώτιδα λίμνη των Ιωαννίνων τον Σεπτέμβριο του 2019.