Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Δώρο…ένα σπίτι για τα μετάλλια (pics)

Δώρο…ένα σπίτι για τα μετάλλια (pics)

Χρυσάφι και άλλα πολύτιμα μέταλλα “πλημμύρισε” το “Ελευθέριος Βενιζέλος” σήμερα.

Χειροκροτήματα, επευφημίες, ζεστές αγκαλιές, δάκρυα στα μάτια και ένα μπουκέτο λουλούδια για τα παιδιά του Τεό Λοράντου και του Κώστα Δήμου που κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών  Υδατοσφαίρισης του Μινσκ και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων του Βελιγραδίου.

Η Πολιτεία, μέσα από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, υποσχέθηκε στα παιδιά, τους προπονητές και τους ανθρώπους της ΚΟΕ ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στην Ομοσπονδία το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού χωριού για να στεγάσει τις εθνικές ομάδες του υγρού στίβου.«Έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας ώστε τις επόμενες ημέρες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού να δοθούν στην διάθεση των εθνικών ομάδων. Έτσι το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού χωριού θα αποτελέσει το σπίτι της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Κάνουμε ένα βήμα παραπάνω», είπε συγκεκριμένα.

«Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις υποδομές της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Η επιτυχία αυτή έχει το ονοματεπώνυμο των παιδιών που πήραν μέρος- τόνισε ο Τεό Λοράντος. Οι παίκτες μου δικαίωσαν το ρόλο του φαβορί. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις χαρακτήρα. Απέδειξαν ότι αντέχουν την πίεση όπως αντέχει στην πίεση η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Δράττομαι της ευκαιρίας, από την παρουσία εδώ της αθλητικής ηγεσίας, για να πω οτι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας ώστε να μην έρθουμε μετά από ένα χρόνο και να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Να αξιοποιηθούν αυτές οι επιτυχίες».

«Οι επιτυχίες αποτελούν μια ζωντανή διαφήμιση για την Ελλάδα. Διαπρέπουμε στο εξωτερικό με τον αθλητισμό μας. Συγχαίρω για μια ακόμη φορά τα κορίτσια μου. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και όλους τους συνεργάτες μου. Και αυτούς που ήταν στο Βελιγράδι και εκείνους που απουσίζαν», επεσήμανε ο Κώστας Δήμου.