Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Συλλέκτες μεταλλίων οι ιστιοπλόοι μας

Συλλέκτες μεταλλίων οι ιστιοπλόοι μας

Με τους Έλληνες πρωταγωνιστές ολοκληρώθηκαν στο πανέμορφο νησί της Χίου οι Βαλκανικοί Αγώνες ιστιοπλοΐας. Με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν τις προσπάθειές τους, εξαιτίας της έλλειψης αέρα, οι πρωταθλητές μας κατέκτησαν 17 μετάλλια (7-4-6).

Στα Λέιζερ Στάνταρντ, ο κορυφαίος νέος αθλητής της χώρας μας στην κατηγορία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έμοιαζε… να μην είχε αντίπαλο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και άφησε στη δεύτερη θέση τον Βούλγαρο Λιούμπεν Τενεκεντζίεβ και στην τρίτη τον Αναστάσιο Παναγιωτίδη

Στα Ράντιαλ, πρωταγωνιστής ήταν ο Αιμίλιος Μόνος, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε έρθει δεύτερος στην Ευρώπη στα 4,7, με δεύτερο τον Λουκιανό Ζαμίτ και τρίτο τον Παντελή Κυπρόγλου (πρωταθλητής Ευρώπης στα Ράντιαλ -21). Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Βλάχου, με δεύτερη την Εμπρού Μπόλατ (Βουλγαρία) και τρίτη την Άννα Νικολάου. Και στα Λέιζερ 4,7, οι τρεις πρώτες θέσεις είχαν ελληνικό χρώμα. Πρώτευσε ο Ιάσων Κεφαλλονίτης και ακολούθησαν οι Χαράλαμπος Σμυρνής και Γιώργος Παπαδάκος. Στα κορίτσια ξεχώρισε η Μαρίνα Καγιαλή, με δεύτερη την Λουίζα Παναγιώτου (Κύπρος) και τρίτη την Κριστίνα Μπότζα (Σερβία). 

Έλληνες ήταν πρωταγωνιστές και στα Όπτιμιστ. Πρώτος ήρθε ο Αναστάσιος Γκαρίπης, δεύτερος ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης και τρίτος ο Θεοφάνης Ζήσης. Στα κορίτσια πρώτη ήρθε η Δήμητρα Βαρθολομαίου, με δεύτερη την Ευαγγελία Καραγεώργου και τρίτη την Αθανασία Κοκκινάκη.