Αρχική ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ Οι πρώτες… πρόβες για Τόκιο

Οι πρώτες… πρόβες για Τόκιο

Την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα νερά όπου θα διεξαχθούν αγώνες της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς του 2020 έχουν από σήμερα τρία ελληνικά πληρώματα. Πρόκειται για το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της νέας αγωνιστικής χρονιάς που διεξάγεται στην Ενοσίμα της Ιαπωνίας. Οι πρώτες ιστιοδρομίες διεξήχθησαν με βοριά στεριανό (10-14 κόμβους) με πολλές αλλαγές σε διεύθυνση και ένταση. 

Στην κατηγορία 470 έγιναν δύο ιστιοδρομίες και οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 9οι και 4οι αντίστοιχα. Με 13 βαθμούς είναι 5οι σε σύνολο 32 σκαφών. «Οι διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα ολυμπιακά νερά μας δείχνουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τι μπορεί κανείς να περιμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έπονται, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για τους αθλητές να εξοικειωθούν με το χώρο και τις συνθήκες», δήλωσε ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε χρονικά περίπου δυο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπει ουσιαστικά στο δεύτερο μισό του Ολυμπιακού κύκλου της προετοιμασίας μας και η Ενοσίμα θα μπει μέσα στη ζωή μας. Ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποτελεί μια καλή ευκαιρία να δούμε σε αγωνιστικές συνθήκες, τα ολυμπιακά νερά και να προσαρμοστούμε».

Στα Λέιζερ Ράντιαλ πραγματοποιήθηκαν δύο κούρσες. Η Βασιλεία Καραχάλιου πλασαρίστηκε 6η και 15η και, με 21 βαθμούς, είναι 8η σε σύνολο 53 σκαφών.

Στα RSX διεξήχθησαν τρεις κούρσες. Ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε 7ος, 11ος (την πέταξε) και 5ος αντίστοιχα και είναι 7ος μεταξύ 40 σκαφών.