Αρχική ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Περί της χρήσης του Αγίου Κοσμά

Περί της χρήσης του Αγίου Κοσμά

Πάγια πολιτική του αθλητικού κέντρου είναι να μην κάνουν χρήση του κλειστού προπονητηρίου άτομα  που δεν κάνουν αθλητισμό υψηλού επιπέδου και μάλιστα χωρίς την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά“, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος, Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητικών & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο Εθνικό  Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Αφορμή για την επιστολή-απάντηση έδωσε η επώνυμη καταγγελία πως αθλητικός σύλλογος της Γλυφάδας “ανακοινώνει, προφανώς χωρίς καμία έγκριση, πως “Το τμήμα βετεράνων-fitness θα γυμνάζεται στον Άγιο Κοσμά καθημερινά 19:30-21:00 γιατί 21:00 κλείνουν φώτα και πόρτες“. Καθώς είμαι αθλητής άλλου αθλήματος που όμως κάνω την προετοιμασία μου εκεί και είμαι σε σχέση με αθλήτρια στίβου

α) αναρωτιέμαι πως ένα Εθνικό Κέντρο δέχεται να γυμνάζονται εκεί άτομα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού ή κακόμοιροι βετεράνοι, που δεν έχουν καν δελτίο, ενώ την ίδια ώρα θα γίνεται το αδιαχώρητο από Σωματεία
β) γιατί ο ΣΕΓΑΣ Πειραιά με τη Διοίκηση του Αγίου Κοσμά δεν βοηθούν ώστε το Αθλητικό Κέντρο να παραμένει έστω μισή ώρα παραπάνω ανοικτό σε φώτα και κλειστό για να εξυπηρετούνται Σωματεία και Αθλητές
γ) Πότε επιτέλους θα ασχοληθεί κανείς με τα διαλυμένα όργανα εκγύμνασης, το ανώμαλο καμένο χόρτο και τις απαράδεκτες τουαλέτες;”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

“Σε απάντηση της επιστολής σας,  σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά έχει παραχωρήσει την αποκλειστική χρήση του ανοικτού και κλειστού προπονητηρίου Στίβου στον Σύνδεσμο  Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) για την προπόνηση των αθλητών – αθλητριών των εθνικών ομάδων και επίλεκτων αθλητών (προεθνικές ομάδες  – κλιμάκια).  Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ύστερα από έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στην εγκατάσταση γυμνάζονται και αθλητές – αθλήτριες σωματείων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και κατά περίπτωση και διάφορα άλλα σωματεία. Ο  έλεγχος των εισερχομένων ανήκει στην αρμοδιότητα των εργαζομένων του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά αλλά ύστερα από υπόδειξη του εκπροσώπου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αφού κατανοείτε ότι είναι αδύνατον να γνωρίζει ο εργαζόμενος-η το σύνολο των αθλητών – αθλητριών και προπονητών όλων των σωματείων.

Το συγκεκριμένο σωματείο που αναφέρεστε δεν έχει υποβάλλει καμία αίτηση στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά και συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το χώρο. Πάγια πολιτική του αθλητικού κέντρου είναι να μην κάνουν χρήση του κλειστού προπονητηρίου άτομα  που δεν κάνουν αθλητισμό υψηλού επιπέδου και μάλιστα χωρίς την έγκριση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του  Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης (07:00 – 21:30)  αυτό ευρίσκεται εντός του πλαισίου που ορίζει η υπ. αρ. 17112  Υπουργική Απόφαση  «Κανονισμός Λειτουργίας  που ρυθμίζει την λειτουργία των Εθνικών Γυμναστηρίων και Δημοτικών Γυμναστηρίων της χώρας (Ν.Π.Δ.Δ.)»  (ΦΕΚ 847/Β΄/11-07/2000).

Σχετικά με τα όργανα γυμναστικής σας ενημερώνουμε ότι, μετά την  παραχώρηση της χρήσης των προπονητηρίων στις αθλητικές ομοσπονδίες  η συντήρηση – επισκευή του κινητού αθλητικού εξοπλισμού αποτελεί αρμοδιότητα  των αντιστοίχων  ομοσπονδιών. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν στο κλειστό προπονητήριο Στίβου σας ενημερώνουμε ότι για τους αθλητές – αθλήτριες που δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε αυτό υπάρχει ειδική διαμορφωμένη αίθουσα με όργανα γυμναστικής εντός της αθλητικής εγκατάστασης.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι, το Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, ως όφειλε, έχει συνάψει συμφωνητικό με ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, ύστερα από δημόσιο  διαγωνισμό,  για τον καθαρισμό των χώρων  και των τουαλετών και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο παράπονο από την οικεία ομοσπονδία ή τους αθλητές – αθλήτριες που κάνουν χρήση. Ενισχυτικά σας αναφέρουμε ότι παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όπως π.χ. είναι η αντικατάσταση πλακιδίων στο χώρο των αποδυτηρίων”.