Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου και οι Νικολαΐδου-Ασουμανάκη

Στα ημιτελικά του Παγκόσμιου και οι Νικολαΐδου-Ασουμανάκη

Οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη προκρίθηκαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και πλέον απέχουν μια κούρσα από τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης της χρονιάς.

Οι 4ες Ολυμπιονίκες του Ρίο αγωνιζόμενες στον επαναληπτικό τερμάτισαν σε 7:00.88 παίρνοντας την 3η θέση και άγγιξαν τη 2η που τελικά κρίθηκε στο φώτο φίνις με το πλήρωμα της Γαλλίας να την κερδίζει για λίγα χιλιοστά σε χρόνο 7:00.75. Την πρώτη θέση κατάλαβε με μικρή διαφορά και χρόνο 6:58.82 το πλήρωμα της Κίνας. Πλέον τα δυο κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για δυο εικοσιτετράωρα και συγκεντρωθούν στον ημιτελικό που έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής.

Το παρών στο τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών ανδρών θα δώσουν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος. Το ελληνικό πλήρωμα πήρε τη 2η θέση στο προκριματικό με 6:48.52 μπροστά από τις ΗΠΑ που πήραν τη 3η θέση με 7:36.28 και πίσω από τη βάρκα της Ιταλίας που έπεσε στον τερματισμό σε 6:43.84

Το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Νίνο Νικολαϊδη πήρε την 6η θέση στον προημιτελικό με 7:31.47 και θα αγωνιστεί στον ημιτελικό για τους τελικούς Γ & Δ.

Άτυχο στάθηκε το διπλό σκιφ των ανδρών. Οι Στέφανος Ντούσκος και Χρήστος Στεργιάκας  δεν αγωνίστηκαν αφού το πρόγραμμα διακόπηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι λόγω καταιγίδας και όλα τα αγωνίσματα που είχαν προγραμματιστεί από εκείνη την ώρα και μετά θα διεξαχθούν αύριο το πρωί.