Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Αποκλείστηκε ο Γκιώνης

Αποκλείστηκε ο Γκιώνης

Στη 16άδα σταμάτησε η σπουδαία προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη να φτάσει σε διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αλικάντε.

Στον 3ο γύρο του απλού ανδρών κάμφθηκε πριν λίγο από τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον με 4-2 σετ και αποκλείστηκε. Προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ, όμως ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού και του ομαδικού ανδρών παρουσιάστηκε έτοιμος από κάθε άποψη. Πολύ κρίσιμο ήταν το 5ο σετ, που πήρε ο Χάμπεσον (νούμερο 15 στην Ευρώπη) στην παράταση. Ο Γκιώνης (Νο 32) είχε καλή παράδοση απέναντί του, αλλά στο ισορροπημένο και άκρως θεαματικό παιχνίδι κάπου έδειξε να κουράζεται (11-8, 5-11, 11-8, 4-11, 10-12, 8-11).

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΚΟΜΒΙΚΟ ΤΟ 5ο ΣΕΤ»

«Πιστεύω ότι ήταν κομβικό το 5ο σετ. Αν το έπαιρνα κι αποκτούσα ξανά προβάδισμα θεωρώ ότι θα έγερνα την πλάστιγγα υπέρ μου και θα είχα τον πρώτο λόγο ακόμα κι αν πήγαινε το ματς στο 3-3. Ήμουν λίγο άτυχος όμως σε αυτό το σετ. Έγιναν πολλά μεγάλα ράλι και κουράστηκα κάπως. Αν δεν υπήρχε αυτό το συνεχές τρέξιμο στο τραπέζι δεν θα είχα πρόβλημα γιατί από ταχύτητα ήμουν εντάξει και γενικά ένιωθα καλά. Ο Χάμπεσον όμως, έπαιξε σταθερά, δεν ρίσκαρε πολύ κι επιτέθηκε πολύ καλά από το forehand», δήλωσε ο Γκιώνης και συμπλήρωσε: «Κρατάω την πολύ καλή εμφάνιση στο τουρνουά και το γεγονός ότι γι’ άλλη μια φορά βρέθηκα στους 16 καλύτερους. Αυτό είναι σημαντικό αν προσέξει κάποιος ποιοι αθλητές έχασαν από τον 2ο γύρο. Θεωρώ ότι η σεζόν έχει αρχίσει καλά κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας σε μία δύσκολη και σημαντική χρονιά».