Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ F1 RussianGP: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών, για τον αγώνα στο Σότσι

F1 RussianGP: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών, για τον αγώνα στο Σότσι

Η Formula 1 μετά το σύντομο πέρασμα της στην Σιγκαπούρη και το σιρκουί της Μαρίνας Μπέι, επιστρέφει σε ευρωπαϊκό έδαφος για τελευταία φορά στην Ρωσία και στην πίστα του Σότσι, το τριήμερο 28 με 30 Σεπτεμβρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται από το 2014, τη χρονιά δηλαδή που πραγματοποιήθηκαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες. Ο Λιούις Χάμιλτον μετά την εντυπωσιακή του νίκη στον προηγούμενο αγώνα, ανέβασε στους 40 βαθμούς την διαφορά στην βαθμολογία, από τον έτερο του αντίπαλο, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η Pirelli ανακοίνωσε τις γόμες ελαστικών που διαθέσει στους οδηγούς και στις ομάδες, οι οποίες είναι ίδιες με τον αγώνα της Σιγκαπούρης: δηλαδή η εξαιρετικά μαλακή (Hypersoft), η πάρα πολύ μαλακή (Ultrasoft) και η μαλακή γόμα (Soft).

Mercedes και Ferrari επέλεξαν ξανά διαφορετικά η μια με την άλλη, με τα “ασημί βέλη” να παίρνουν 7 σετ Hypersoft, 4 σετ Ultrasoft και 2 σετ Soft, σε αντίθεση με την Ferrari που πάει σε πιο επιθετική στρατηγική σε κατατακτήριες και αγώνα, επιλέγοντας 9 σετ Hypersoft για τον Φέτελ και 8 σετ για τον Ράϊκονεν, 3 σετ Ultrasoft και 3 σετ μαλακής γόμας και για τους δυο.

Renault και Haas μάχονται για την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές, με την Αμερικανική ομάδα να ψάχνει απεγνωσμένα θέση στους βαθμούς μετά την απογοητευτική εμφάνιση τους στην Σιγκαπούρη. 10 σετ Hypersoft, 3 σετ Ultrasoft και Soft επέλεξε η Γαλλική ομάδα και η Haas από 9 σετ εξαιρετικά μαλακής γόμας, 5 σετ παρά πολύ μαλακής και 3 σετ μαλακής γόμας.

Αναλυτικά οι επιλογές ελαστικών των οδηγών: